Управни одбор Рено групе изабрао генералног директора: Лука де Мео први човек компаније

П. Ж./Новости онлине

03. 02. 2020. у 11:06

Управни одбор Рено групе изабрао генералног директора: Лука де Мео први човек компаније

Лука де Мео

Управни одбор је одлучио и да до преузимања компаније на месту привременог генералног директора буде Клотилда Делбос која ће од 1. јула бити заменик новоизабраног челника

ЈЕДНА од највећих аутомобилских компанија на свету "Рено група" добила је новог генералног директора.

Наиме, Управни одбор ове компаније је на чело фирме поставио Луку де Меа који ће на дужност ступити 1. јула ове године.

Управни одбор је одлучио и да до преузимања компаније на месту привременог генералног директора буде Клотилда Делбос која ће од 1. јула бити заменик новоизабраног челника.

- Задовољан сам избором новог руководства које сматрам одлучујућим за будућност Групе и Алијансе(Рено - Нисан).Лука де Мео је сјајан стратег и визионар аутомобилске индустрије која се мења великом брзином. Његова стручност и страст према аутомобилима чине га правим избором за будућност Групе - изјавио је председник Управног одбора "Реноа" Жан-Доминик Сенард

Лука де Мео је рођен у Милану у Италији 1967. гђе је похађао универзитет Луиги Боцони и стекао диплому из пословног управљања.Своју каријеру започео у Реноу, да би се затим придружио "Тојоти Европа", а након тога и групи "Фијат" где је управљао маркама "Ланчиа", "Фијат" и "Алфа Ромео".

Де Мео је 2009. постао директор одељења за маркетинг групе "Фолксваген". Затим је 2012. постао члан Управног одбора друштва "Ауди АГ", задужен за продају и маркетинг.

Од 1. новембра 2015. до јануара 2020. је био је председник Извршног одбора "Сеата" и члан надзорног одбора при "Дукатију" и "Ламборгинију", као и председник Управног одбора групе "Фолксваген" у Италији.

Клотилда Делбос


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације