ЗА представљање новог "рено каптура", популарног возила Б сегмента СУВ, компанија "Рено Србија", бројним новинарима из региона је изабрала банатско место Мокрин, које је поред бројних знаменитости, спортских надметања, познатих људи из овог места однедавно познато о по јединственом "Мокрин хаусу" месту где у идиличном окружењу, такозвани "интернет номади" могу да бораве и раде на начин који ће бити све прсутнији у 21. веку.


Наравно, била је то жеља и да се покаже не само модернио дизајн и обиље софистицираних технолошких помагала возачу, система асистенције, већ и чињеница да је "Рено" кренуо у ннезаустављуву офанзиву електрификације и модернизације својих возила.


Први "ренио каптур" појавио се на тржишту 2012. године. И до сада је освојио срца више од 1,5 милиона купаца.Тада је на тржишту имао само једног ривала "нисана џука" а данас више од 20 возила покушава да "отме" део тржишног колача у овом сегменту.


- "Каптур" се до сада продавао у Европи и Русији а сада је план да се продаје у више од 70 земаља света - каже Влада Јеремић маркетинг директор "Рено Србије" - Овај аутомобил је убедљиво први у свом сегменту по продаји приватним купцима у Србији и верујемо да ће то и остати.Јеремић, који је представио "каптура" бројним новинарима из Србије и земаља региона, каже да је чак 40 одсто људи који су били купци потврдило да им је дизајн примаран па је и то разлог што су на "каптуру" који је сада нешто већи од претходника,пажљиво извршене промене. Модел је осавремењен, ту су ЛЕД светлосне групе, наглашенији болоки и јасно,сходно трендовима, знатно наглашенији "СУВ карактер".Аутомбил је дужи за 11 мм, ширина је остала иста а висина се разликује само за висину уздужних носача на крову (код верзија које га имају).Ранији модел је имао точкове величина 16 и 17 а сада ће у понуди бити и "осамнаестице".


Унутрашњост возила доживела је највише промена. примењен је концепт као у новом "клију" -цео тај "паметни кокпит" све је усмерено према возачу.Нови "каптур" има све што одсавремених аутомобила очекујете када су у питању такозване асистенције возачу. Почевши од "читања саобраћајних знакова" до помоћи при паркирању, јављању о долажењу возила из мртвог угла, кочењу у случају нужде, одржавању возила у жељеној саобраћајнојх траци и слично. Конекција са интернетом с еподразумева, то значи д аћете на огромном тач-скрин екрану моћи да видите све жељене информације, али и да се лакше користире навигацијом и слично.Материјали су врхунски јер је жеља била да се возач и путници што пријатније осећају у кабини.


-У кабини постоје бројне фијоке, преграде, места за одлагање ситница које имају запремину од укупно 27 литара што је и најбољи резултат у класи - истакао је Јеремић - Пртљажни простор је задржао своју модураност па тако задња седишта могу да се померају напред назад 16 цм.


Пртљажник има запремину од 536 литара а са обарањем наслона задње клупе добија се чак 1.275 литара!Занимљиво је да је "Рено" понудио чак 90 комбинација боја екстеријера (плус додаци за персонализацију), што и не чуди јер је уочено д аје огроман број купаца прве генерације бирао двоојни изглед возила.У унутрашњости возила купци могу да рачунају на 18 комбинација и осам варијанти амбијентлне расвете.


Мотори који су у понуди су најсавременији са ниском потрошњом и емисијом гасова. у понуди су бензинци од 1,0 ТЦе са 100 КС, и 1,3 ТВЕ са 130 КС у комбинацији са мануелним шестостепеним или аутоматским седмостепеним ЕДЦ мењачем.


Прочитајте још: "Рено" представио "каптура"


Дизелаши су 1,5 ДЦи са 95 и 115 КС а ова снажнија верзија може да буде упарена и са ЕДЦ аутоматским мењачем.Нивои опреме су бројни, избор баш онакав како смо од "Реноа" и очекивали (настојање да у нижим категоријама возила буде и елемената до сада резервисаних само за скупоценије категорије).


"Каптур" се већ може поручити у салонима у Србији а почетна цена за верзију са бензинским мотором је 14.190 евра док је најјефтинији дизелаш 17.740 евра.


Ускоро ће у понуди бити и верзија са хибридним погоном.


ДИМЕНЗИЈЕ:


ДУЖИНА:4.227 мм

ШИРИНА:2.003 мм

ВИСИНА:1.576 ММ

ПРТЉАЖНИК:536/1.275 лит.