НОВА "corvette 8 stingray" стартује са производњом од фебруара, а већ од марта месеца почиње процес достављања возила својим новим власницима.

На традиционалној аукцији у америчком граду Скотсдејлу најновија "corvette 8 stingray" продата је за три милиона долара, иако јој тржишна вредност од 60.000 долара.

Поносни купац је Рик Хендрик, директор компаније "Hendrick Automotive Group ", који је изјавио да уопште неће да вози овај аутомобил, пише Ауто Билд, а преносе Вијести.

Он је решио да нови модел "corvette stingray" изложи у простору "Hendrick’s Heritage Centre" у Шарлоту, где се налази још 120 примерака иконе америчке ауто индустрије.

Занимљиво, али у сличној ситуацији је у Фернандо Алонсо, чувени возач Формуле 1, који у свом приватном музеју држи све аутомобиле у којима се такмичио. То чак стоји и као клаузула у његовом уговору.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „Корвета“ ауто године

Званично, производња "corvette 8 stingray" почиње наредног месеца, а почетком марта се креће у процес достављања возила новим власницима.

Ауто Билд преноси да је ова установа стекла култни статус међу америчким љубитељима аутомобила, пошто се тамо налазе "корвете" које су возили белгијски краљ Леополд III, певач Рој Орбисон, као и некадашњи председник Мексика Густаво Диас Ордас.