Опел додаје гас: Нови поход на Русију

П.Ж./Новости онлине

18. 12. 2019. у 22:41

Опел додаје гас: Нови поход на Русију

Фото: Промо

Први модели немачког произвођача аутомобила из Риселсхајма су стигли у продајне салоне одабраних дилера у највећим руским градовима
Опел се вратио у Русију! Први модели немачког произвођача аутомобила из Риселсхајма су стигли у продајне салоне одабраних дилера у највећим руским градовима. Купци у највећој земљи на свету већ могу да наруче бестселер СУВ - "опел грандланд X" и нанадмашно практичну, "зафиру лајф".


"ПСА група" почела је регуларну производњу модела "зафира лајф" у својој фабрици у Калуги, око 200 километара југозападно од Москве. Транспортер "опел виваро" за локално тржиште ће такође сићи са производних трака у Калуги почетком 2020.

- Значајан раст нашег профитабилног извоза је један од кључних стубова нашег "PACE!" компанијског плана.Повратком у Русију, правимо додатан напредак на овом подручју - рекао је извршни директор Опела Михаел Лохшелер - Постепено ћемо повећавати наше присуство у земљи током наредних година. Ово значи да ћемо понудити ширу гаму производа. У наредним годинама, биће најмање по једно велико представљање "Опела" годишње. Као и на сваком тржишту, наш главни приоритет је да растемо профитабилно, а да задовољство купаца буде на високом нивоу.

После година које су због економске кризе из 2008. биле период у којем се познати немачки бренд није налазио на све захтевнијем руском тржишту, са да су се све "коцкице сложиле" па је повратак овог ауто-гиганта био и очекиван.


Фото: Промо


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОГАТА ТРАДИЦИЈА КОМПАНИЈЕ "ОПЕЛ": 120 година производње аутомобила

- "Опел" се враћа у Русију и ово је фантастичан повратак. Бенефит је да смо у могућности да користимо фабрику у Калуги и да производимо локално од самог старта. Срећни смо што можемо да понудимо руским клијентима компетитиван производ високог квалитета који је заснован на немачком инжењерингу - рекао је Пол Вилкокс , извршни директор за регион Евроазије.


Фото: Промо


Немачки бренд има дугу традицију и одличну репутацију у Русији. Са својим повратком на руско тржиште, Опел ће ојачати присуство ПСА Групе у региону Евроазије. Русија је велико, стратешки битно и атрактивно тржиште са много потенцијала.


Фото: Промо

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације