Премијера у Токију: Toyota GR Yaris стиже у јануару (ФОТО)

Novosti Online / П. Живковић

11. 12. 2019. у 23:20

Премијера у Токију: Toyota GR Yaris стиже у јануару (ФОТО)

Фото: Промо

Потпуно нови спортски аутомобил, инспирисан релијем, "Toyota GR Yaris", имаће међународну премијеру на "Токио ауто салону" у Јапану
Потпуно нови спортски аутомобил, инспирисан релијем, "Toyota GR Yaris", имаће међународну премијеру на "Токио ауто салону" у Јапану, следећег месеца (10. јануара).

Ознака "GR Yaris" подразумева напредне технологије, знање и искуство, стечено "Тојотиним" победничким учешћем у Светском рели шампионату (WRC), где се такмичи у тиму "Tоyota gazzo racing (TGR)".

Ovaj model "GR Yaris" биће други потпуно спортски модел аутомобила који ТГР глобално лансира, након прошлогодишњег повратка легендарне "тојоте ГР супра".

Оно што је помало неочекивано, али свакако фасцинантно је чињеница да је прелепи " GR Yaris" ( сада комплетиран у финалном издању) још као прототип недавно тестирао до крајњих граница нико други него "Тојотин" председник, Акио Тојода, под псеудонимом "Моризо", као главни возач ТГР!

"Тојота", кроз своје активности у "ТГР" ауто-спорту, тражи начин да произведе што је могуће боље аутомобиле и прошири круг страствених фанова, такмичећи се у серијама захтевних трка, у разним категоријама, на пистама и стазама широм света. Тако се 2017. године "Тојота" вратила на ФИА Светски рели шампионат новим моделом "Yaris World Rally Car", који јој је донео пет победа и шампионску титулу за произвођача 2018, након чега су шампионску титулу 2019. однели возач и сувозач.

Прочитајте још: "Тојотa" представила нови "јарис": Погледајте шта се све променило

"ТГР" је имао још успеха у ауто-спорту у "World Endurance Championship" са "Тојотиним" тркачким хибридима "ТС050", који су однели шампионску титулу и у категорији произвођача и у категорији возача, 2014. и 2018-2019. "Тојота" је у вођству и ове сезоне 2019-2020. у обе конкуренције.Раније ове године, "ТГР" је донео Тојоти прву апсолутну победу на познатом Дакар релију, "тојотом хилукс", коју је возио катарски шампион Насер ал-Атијах.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације