Нови "рено каптур" је освојио максималних пет звездица за сигурност на тестирањима Euro NCAP.


"Каптур"је опрошао најновија и најстрожија тестирања до сада . Доказао је своје квалитете у погледу сигурности путника (одрасли и деца), осталих учесника у саобраћају као што су бициклисти, као и опремљеност ефикасним системима за помоћ у вожњи.

Нови "каптур", конструисан на новој Алијансиној модуларној платфроми ЦМФ-Б, се придружује новом Цлио-у (такође оцењеном са пет звездица) на попису најсигурнијих возила. Одликује се оптимизованом конструкцијом каросерије, обновљеном структуром седишта и сигурносним појасевима који су осмишљени како би пружили оптималну подршку за све путнике, а укупној сигурности доприносе и пиротехнички предзатезачи и граничници силе затезања. Ренаулт заговара употребу технологије Фиx4суре због њене изврсне способности да задржи путнике на месту и спречи подвлачење. Уз то, врхунски дизајн новог Цаптура олакшава постављање дечијег седишта на бочна задња седишта и штити главе путника у задњем делу возила у случају бочног судара.

Нови "каптур" има шест ваздушних јастука, АБС са системом за помоћ при наглом кочењу, камеру и радар (који омогућавају рад система за одржавање возила у саобраћајној траци, система за препознавање саобраћајних знакова са праћењем ограничења брзине као и систем упозорења на сигурносни размак и кочења у нужди), темпомат/граничник брзине, упозорење на непривезани сигурносни појас (важи за сва седишта) као и позив хитним службама у случају незгоде. Уз то су се за бољу видљивост побринули камера са приказом од 360 степени, серијска фулл ЛЕД предња светла, аутоматско укључивање кратких/дугих светала и електрохроматски самозатамњујући ретровизор. Фото: Промо

Нова електронска архитектура је омогућила увођење активног система за кочење у нужди са препознавањем пешака, бициклиста и других возила као и систем за помоћ у вожњи аутопутем и у саобраћајним гужвама, што представља први корак према аутономној вожњи.

Прочитајте још: "Рено" представио "каптура"

Системи за помоћ у вожњи доступни у новом "каптуру" се могу поделити у три категорије: вожња, паркирање и сигурност. Сви они заједно чине "Реноов"систем "изи драјв". Овим системима се једноставно управља путем додирног екрана мултимедијалног система "Рено изи линк".


Фото: Промо