ВЕЋ 60 година јужнокорејска компанија "Шанг јонг" производи теренска возила са погоном на свим точковима. Свакако, нама најпознатији модел , и највише продаван на нашем тржишту је "корандо".

Прочитајте још: Опел” циља српске привреднике: Стотине варијанти возила за мала и средња предузећа (ФОТО)

Сада је, почетком новембра, када је стартовала и продаја, представљена потпуно нова четврта генерација овог модела. Нови "шанг јонг корандо" је направљен на основу "СИВ - 2" дизајнерског концепта, који је први пут приказан на Салону аутомобила у Женеви 2016 године.

Прочитајте још: Голф “осмица” прича са другим колима и не треба му кључ: Шта све нуди нови модел аутомобила омиљеног међу Србима (ФОТО/ВИДЕО)

Због обиља позитивних реакција јужнокорејска компанија ("Шанг јонг" у преводу значи "Два змаја") се одлучила да и свој популарни теренац уради у том дизајанерском правцу. На овај начин је настављена и модернизација комплетне гаме која представља пример савременог дизајна, најновије технологије и највиших безбедностних стандарда.
Основне карактеристике које издвајају нови "корандо" огледају се у модерној форми и високој функционалности. Потпуно нови, савремени и аутентични екстеријер, карактеришу наглешено обликоване предње, бочне и задње линије. Дименизије су такође побољшане у односу на предходни модел. Дужина износи 4.450 мм, ширина 1.870 мм и висина 1.620 мм, а дуже међуосовинско растојање 2.675 мм, омогућава повећање комфора вожње.

Капацитет пртљажника се креће од 551 литар до чак 1.248 литара када се оборе наслони задњих седишта.

Ентеријер представља спој ексклузивних материјала и савремених технолошких решења, тако да је нови "корандо" потпуно прилагођен потребама возача.
Ту су и тач скрин екран од 9,0 инча "HD AVN",затим, 10.25 колорни "LCD cluster dual" екран, који уз навигацију пружа обиље других инфромација. Возачево седиште са лумбалним подршком може да се помера у осам праваца! Наравно, предвиђена је и вентилација као и грејање свих седишта, амбијентална расвета са променљивим бојама. Ту су и обложена врата са ексклузивним материјалима,али и "паметна врата" пртљажника за практично отварање без руку. Пространа унутрашњост омогућава знатно више простора за главу и на задњим седиштима, у односу на конкурентске моделе, истичу у овој компанији.

Доступне су и функције попут "Apple CarPlay", "Google Android Auto",уз "Том Том" навигациони систем, који се појављује на главном екрану и инструмент табли за повећану безбедност "при расподели перцепције возача", стоји између осталог у саопштењу компаније послатог "Новостима".

Уграђен је и бежични пуњач за смартфоне као и систем хитних позива, који обезбеђују кординисану повезаност уређаја ради безбедне вожње.

- Карактеристика на коју је стављен посебан акценат јесте висок ниво безбедности, коју обезвеђују бројни пасивни и активни системи. У нови "корандо" интегрисана је најмодернија безбедносна технологија, системи кочења у опасним ситуацијама, "Emergency Braking System" (АЕБС) допуњен камером и радаром, упозорење на невољно напуштање коловозне траке,("Lane Keep Assist"),систем на упозорење на кретање возила испред, ("Vehicle Ahead Moving Alert"),затим систем који упозорава на безбедно растојање возила,("Safe Distance"),упозорења возачу , ("Driver Alerts Intelligent"),адаптивни темпомат( "Adaptive Cruise Control") , аутоматско коришћење дугих светала,("High Beam Assistance"),упозорење на мртав угао ("Blind Spot detection"),нарочито сјајај систем када се испаркиравата упозорава на возила која долазе ("Rear Cross Traffic Alert") са аутоматском активацијом кочнице уколико возачева реакција изостане. Модел је допуњен са више ваздушних јастука, укључујући ваздушни јастук за колена возача. Безбедност модела "корандо" оцењена је са максиомалних пет звездица на "EURO NCAP" тесту.

ТЕХНИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

ДУЖИНА:4.450 мм
ШИРИНА:1.870 мм
ВИСИНА:1.620 мм
МЕђУОСОВИНСКО РАСТОЈАЊЕ: 2.675 мм
ПРТЉАЖНИК: 551/1.248 лит.
МОТОРИ
БЕНЗИНАЦ:1,5 ТУРБО ГДИ
СНАГА:163 КС
ОБРТНИ МОМЕНТ:280 нм
ДИЗЕЛАШ:1,6 ТУРБО
СНАГА:136 КС
ОБРТНИ МОМЕНТ:324