Спреман за ново доба: Голф 8 пуни касу гиганта

Петар Живковић

25. 10. 2019. у 11:37

Спреман за ново доба: Голф 8 пуни касу гиганта

Фото промо

"Голф" је , у претходних седам генерација, постао најупешнији европски аутомобил
У четвртак увече, у седишту "Фолксвагена" у Волсбургу (Немачка), представљен је аутомобил од којег се очекује да настави стазама прослављених претходника и да напуни касу овог гиганта до врха - "голф 8".

"Голф" је , у претходних седам генерација, постао најупешнији европски аутомобил.

- Ново поглавље саге о најпродаванијем аутомобилу "Фолксвагена" почиње данас, 24. октобра 2019. - речено је на светској премијери овог возила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Пробајте америчку иновацију – гумирање возила

Нови" голф" је дигитализован, повезан, спреман за ново доба. Никада до сада "голф" није био толико напредан, истакли су организатори. Са хибридном верзијом лансираном истовремено то је права електрификација компактне класе.Његова дигитална таблаомогућава нову димензију у управљању системима. Брзина до 210 км је могућа и са асистенцијама за вожњу.То је први "Фолксваген" интелигентно податке из саобраћаја "Car2X",што значи да може да предвиди и унапред упозори на опасност.

Светска премијера је одржана у Волксбургу месту где је "голф" и осмишљен, прављен и унапређиван последњих 45 година. Нови "голф 8" биће на тржиштима почетком децембра када ће бити саопштена и цена.
- Држећи курс седам генерација "голф 2 је импресионирао више од 35 милиона купаца. Цела аутомобилска индустрија очекује да увек, нови "голф" постави стандарде у класи - каже др херберт Деис председник борда директора менаџмента "Фолксваген АД" - То значи да ће тако бити и овог пута."Голф" је направио велики круг од постанка до данас.
- Овај аутомобил је потпуно нов. Али наравно "голф" увек значи "голф". И овај модел ће дефинисати наш бренд кроз декаде. "Голф" једноставно значи нове технологије доступне свима - рекао је Ралф Брендстер шеф оперативе "Фолксваген путничка возила".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Реално

25.10.2019. 12:26

Прескупо, неизгледно и неудобно ауто тај Голф. Једино су мотори добри.

Geronimo

25.10.2019. 12:26

Pa sretno im bilo, jer gotovo 25 000 eu za bazni model sa motorom od 3 cilindra i 115 ks je svakako odbijajući faktor.(testirali ga u zadnjem Auto Bildu)