Стиже четврта генерација: Шкода приказала скицу модела октавија

П. ЖИВКОВИЋ

18. 10. 2019. у 23:07

Стиже четврта генерација: Шкода приказала скицу модела октавија

Фото: Промо

Чешки произвођач аутомобила "Шкода", под окриљем немачког концерна "Фолксваген" наставља да осваја тржишта

ЧЕШКИ произвођач аутомобила "Шкода", под окриљем немачког концерна "Фолксваген" наставља да осваја тржишта новим моделима.

Тако је у припреми четврта генерација популарног модела "октавија", а компанија је приказала и прве скице које су сасвим довољне да заголицају машту, али и покажу у ком правцу иде дизајн "Шкодиних" возила.

- Нова "октавија" са новим дизајнерским језиком одише емоционалном привлачношћу више него икад пре - каже се у саопштењу "Шкоде" достављеном"Новостима" - Нови изглед гарантује да ће четврта генерација најпродаванијег модела у историји бренда изгледати још емоционалније, док комбинује компактне димензије са великом пространошћу ентеријера.

Скице дизајна показују издужену, лепршаву силуету такозване "liftback" верзије која је наглашена купе линијом крова. Карактеристичан предњи део, велики точкови и задња светла са кристалним елементима су посебно наглашени.- Четврта генерација најпродаванијег модела наставља своју успешну причу. Лансирана пре 60 година, "октавија" је модел који је продат у више од 6.5 миллиона јединица до данас - наглашавају у "Шкоди".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

aaaafsfd

20.10.2019. 22:22

Nemam dovoljno reči hvale za Oktaviju. Do Provanse smo stigli za dva dana, ja sam sam vozio. Nije bila stvar u brzini nego u udobnosti vožnje, u uživanju koje auto nesumnjivo pruža. Sa dobrim paketom ja ne znam šta bi neko mogao više zahtevati od nekog automobila bilo koje marke na svetu.