Плевнелијев: Бугарска сремна да понуди додатне подстицаје?

Танјуг

16. 10. 2019. у 19:36

Плевнелијев: Бугарска сремна да понуди додатне подстицаје?

Фото Танјуг / АП

Бугарска је спремна да понуди додатне подстицаје немачком произвођачу аутомобила Фолксвагену да би била изабрана за локацију њихове нове фабрике, а након што се одустало од Турске
Бугарска је спремна да понуди додатне подстицаје немачком произвођачу аутомобила Фолксвагену да би била изабрана за локацију њихове нове фабрике, а након што се одустало од Турске, због, како се наводи, офанзиве снага те земље у Срији.

То је за бугарски радио БНР поручио члан управног одбора невладиног аутомобилског кластера Росен Плевнелијев, иначе, бивши председник Бугарске.

"Софија је спремна да понуди нове подстицаје и удвостручити субвенције с почетно понуђених 135 милиона на 260 милона евра", рекао је Плевнелијев,пренела је Хина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SRBIJA ISPALA IZ IGRE: Folksvagen za fabriku odabrao Tursku

У бугарском министарству привреде нису желели да коментаришу тврдњу Плевнелијева да Софија нуди додатне подстицаје, односно да је спремна да повећа субвенције Фоксвагену да би била одабрана за градњу њихове нове фабрике.

Портпарол тог ресора је рекао да у до објављивања коначне одлуке Фолксвагена и Бугарска и Турска кандидати за локацију новог постројења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Nova šansa za Srbiju? Folksvagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj

Бугарска је ушла у ужи избор потенцијалних локација за нову Фолксвагенову фабрику, а одлагање одлуке о градњи погона у Турској изнова им је улила наду да би могли привући њемачког аутомобилског дива.

У међувремену је, наводи се, и Румунија објавила да је покренула нове разговоре за улагање немчко произвођача аутомобила.

„Јучерашње саопштење било је добар почетак, али дуг је пут до коначне одлуке. Бугарска је припремила сјајан предлог који нуди све могуће погодности према законима Европске уније”, казао је Плевнелијев.

Кластер окупља више од 50 компанија из аутомобилског и сектора аутомобилских делова и активно је учествовао у лобирању за бугарску локацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације