Најновији адут намењен младима: Представљен абарт 595 писта (ФОТО)

П. Ж.

уторак, 08. 10. 2019. у 23:20

Најновији адут намењен младима: Представљен абарт 595 писта (ФОТО)

Фото Промо

Ту је и нова мат сива боја, посебни зелени детаљи и оригинална седишта с новим пресвлакама налазе се унутра

СЛАВИ се велики јубилеј, 70 година "Абарта-а" ова фирма , тјунер "Фијата" и даље , као на траци, избацује нове , све занимљивије моделе.

Најновији адут италијанске фирме је намењен младима, кројен по њиховој мери и укусу.

Представљен је нови "абарт 595 писта", посебна верзија посвећена младим фановима "Шкорпиона", снажнији него икад и развија сјајних 165 КС.

Ту је и нова мат сива боја, посебни зелени детаљи и оригинална седишта с новим пресвлакама налазе се унутра.

Прочитајте још - "ФИЈАТ 500" РУШИ РЕКОРДЕ: Хит и после 11 година

Врхунска повезност са "Uconnect HD" екраном од 7 инча, који има постављену платформу "Apple CarPlay" компатибилан са платформом "Android Auto".

"Abarth Telemetry" систем је интегрисан како би се мериле перформансе.

"Абарт 595 писта" стиже са иновативним планом комуникације "Пратите Шкорпиона", са анимацијом славног знака Шкорпиона. Опрема и цене разликују се од земље до земље, а текст који следи пружа податке који су заједнички за сва тржишта.

Посебна верзија модела "абарт 595 писта" је наравно, рестилизована.

- Фокусирана је на перформансе као и увек. Поред новог мотора и турбине "Garett" који производе 165 КС, опремљен је и чувеним издувним системом "Record Monza Active" и задњим вешањем марке Кони са технологијом ФСД (Frequency Selective Damping) која побољшава перформансе у вожњи пружајући боље приањање на пут, контролу и стабилност и безбедност - каже се у саопштењу "Абарта" достављеног "Новостима".

Нови, изражено већи систем за турбо убризгавање "Garett" са односом геометријске компресије смањеним са 9,8:1 на 9:1 оптимизује температуру у комори за сагоревање уз једнаки притисак, и омогућава да се максималан обртни моменат (230 Нм) достигне при нижем броју рпм (конкретно, 2250), док се максимална снага производи при максималном броју обртаја" Ово доноси погодност у погледу максималне брзине - ("top speed" 218 км/х) и пре свега, побољшава убрзање. У петој брзини, нови модел "писта" убрзава од 80 до 120 км/х за 7,8 секунди.

Модел "595 писта" опремљен је свом стандардном опремом потребном како би вожња била узбудљива и пријатна, типична за аутомобиле са ознаком "Шкорпиона". Примера ради, има тркачки волан са засеченим доњим делом и ознаком за центрирање на врху волана, што је посебно корисно за спортску вожњу, као и уз помоћ функције "Спорт" која подешава максимални обртни моменат, подешавања серво скретања и пригушнице.

Систем кочница је специфичан за бренд Абартх и обезбеђује максималну безбедност помоћу вентилирајућих дискова од 284 мм напред и од 240 мм позади. Нова Писта такође поседује петобрзински аутоматски пренос са ручицама на волану.

Доступне боје новог модела "Abarth 595 Pista" су "Matte Grey", "Record Grey", "Campovolo Grey", "Scorpione Black", "Podio Blue"," Gara White", "Abarth Red", "Modena Yellow" i "Adrenalina Green".

Споља, потпуно нови сет "Adrenaline Kit" садржи зелене детаље на умецима предњег и задњег браника и бочним ретровизорима. Украси на раткапнама су такође зелени.

Унутра се истичу пресвлаке са дијамантским шарама на стандардним спортским седиштима, или са правим тркачким изгледом на седиштима "Sabelt 70" касније доступна по наруџбини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Mr Majestyk

09.10.2019. 09:11

Fiat zvani reciklaža. 25 godina isti model sa istim motorima i malo drugačijim plastikama...

Miljan

09.10.2019. 10:35

U zadnjih petnaest godina nista bilje nije napravljeno lkada uzmes u obzir cijenu , udobnost, pozrosnju, kvarove! Govorim iz iskustva!! Ovi sto daju komentare mozda ga nisu ni vozili! Lako je kupiti auto za pedeset hiljada€,