Последњи произведени „Сааб” иде на аукцију

Новости онлине

уторак, 08. 10. 2019. у 22:41

Последњи произведени „Сааб” иде на аукцију

Фото Промо

У шведској аукцијској кући процењују да ће нови власник за последњи произведени аутомобил компаније „Сааб“ морати да издвоји мање од 40.000 евра
У шведској аукцијској кући процењују да ће нови власник за последњипроизведени аутомобил компаније „Сааб“ морати да издвоји мање од 40.000 евра.


Шведска аукцијска кућа "Bilweb" у понуди има последњи произведени аутомобил компаније „Сааб“, за чију пропаст многи криве Генерал Моторс, а понуђени модел 9-3 Аеро Турбо4 произведен је 2014. године и прешао је само 66 километара.


Покреће га дволитарски четвороцилиндарски турбобензински мотор с 220 КС које се на предњу осовину преносе 6-степеним аутоматским мењачем, а богато опремљена унутрашњост обложена је двобојном кожом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: „Сааб“: Повратак на велика врата


У опису је такође наглашено да је последњи „Сааб“ који је напустио производне погоне фабрике у Тролхетену први пут регистрован у марту ове године, преноси "Кликс".


Судбина реномиране шведске аутомобилске компаније запечаћена је 2014. године, јер њени последњи власници (кинеско-шведска компанија NEVS - National Electric Vehicle Sweden) на крају нису успели да осигурају средства за наставак производње.

(nezavisne.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Grobbelaar

10.10.2019. 08:59

SAAB 9-3X 2.0XWD moj nedosanjani san. Upućeni tvrde da je uzrok propasti fabrika to što su po znatno nižoj ceni od tržišne nudili ono što je konkurencija itekako umela da naplati kao dodatnu opremu!?