Нови фиjат 500X спорт предводник обновљене гаме италијанског кросовера

П. Ж.

петак, 13. 09. 2019. у 22:28

Нови фиjат 500X спорт предводник обновљене гаме италијанског кросовера

Фото промо

Седиште ФСИ одабрано је како би се обележила 20-годишња сарадња између бренда "Фијат" и Федерације, као и да би се истакле заједничке вредности које спајају нови "фијат 500X спорт" и спорт уопште

Нови "фијат 500X спорт" премијерно је представљен у Федералном техничком центру Луиђи Ридолфи у Коверћану у Фиренци, центру достигнућа за подучавање, обуку и спорт и историјском седишту Фудбалског савеза Италије (ФСИ).

Седиште ФСИ одабрано је како би се обележила 20-годишња сарадња између бренда "Фијат" и Федерације, као и да би се истакле заједничке вредности које спајају нови "фијат 500X спорт" и спорт уопште.

- Не постоји боља локација за представљање следећих карактеристика "на лицу места" - динамике, прецизности, контроле и италијанског стила истакнутих у овој новој верзији - истих оних због којих играчи поносно и задовољством носе плави дрес Италије - каже се у саопштењу "ФЦА Србија" достављеног "Новостима".

Нова "перјаница", врхунске верзије обновљене породице "500X", нуди веће перформансе захваљујући новим техничким карактеристикама које пружају више агилности, безбедности и задовољства. Тако је настао спортски кросовер који остварује свој максималан учинак новим мотором "FireFly Turbo 1,3" који има 150 КС и обртни моменат од 270 Нм, стандардом у свом сегменту, у комбинацији са новим системом вешања и ближим растојањем од тла.

Прочитајте још - "ФИЈАТ" У ЖЕНЕВИ: И "500 Л" за јубилеј

Ту је и нова калибрација управљачког система, точкови од 19 инчa са гумама високих перформанси и спортскији изглед.- Попут наше фудбалске репрезентације, модел "500X" је дизајниран и пројектован у Италији, а направљен је у фабрици ФЦА у Мелфију је спреман је за утакмицу у целом свету - каже

Лука Наполитано ,директор брендова "Фијат" и "Абарт" за тржиште Европе, Блиског истока и Африке .Представљен 2014. и унапређен прошле године, модел "500X" је лидер у свом сегменту у Италији и непрекидно се налази међу првих десет најпродаванијих аутомобила у Европи. Такође је остварио и највећи раст изван Италије од 12 одсто. Модел "500X" произведен је у више од 500.000 примерака.Нови "500X спорт" садржи неколико важних техничких иновација које за циљ имају да побољшају динамичност, прецизност при вожњи и контролу. Нова верзија садржи ексклузивни систем вешања у спортском стилу са смањењем висине од земље од 13 мм у односу на верзије "Урбан" и "Крос", а - на захтев - доступна је и опција нових 225/40 гума са спортским перформансама и 19-инчним точковима од легуре са посебним дизајном.Поред тога, специјална подешавања амортизера и предњих и задњих суспензија - помоћу ФСД (Frequency Selective Damping) технологије - значе да "спорт 500X" са 150 КС гарантује одлично приањање на пут, чак и при већим брзинама, као и изврсно маневрисање и тоталну безбедност, све то без довођења комфора у питање.


Нови "500X спорт" може се опремити свим моторима у класи, у комбинацији са погоном на предњим точковима. Конкретно, два "FireFly Turbo" бензин мотора су доступна: 1,0 са 120 КС и шестобрзинским преносом, и 1,3 са 150 КС и шестобрзинским ДЦТ аутоматским преносом са двоструким квачилом (плус контролама помоћу волана на захтев). Такође су доступна два "Multijet turbo" дизел мотора: 1,3 са 95 КС и петобрзинским ручним преносом и 1,6 са 120 КС и шестобринским преносом или аутоматским ДЦТ преносом са двоструким квачилом (контроле на волану на захтев).Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sanja

14.09.2019. 07:28

isti sistem kao sa zastavom, yugo 45,yugo 55 yugo koral sve isto samo ime drugo i presvlake ,zato ce da propadnu.