ХИБРИДНИ АУТОМОБИЛ ОД 3,6 МИЛИОНА ДОЛАРА: „Ламборгини“ представио свој најбржи модел (ФОТО/ВИДЕО)

NovostiOnline

среда, 11. 09. 2019. у 23:59

ХИБРИДНИ АУТОМОБИЛ ОД 3,6 МИЛИОНА ДОЛАРА: „Ламборгини“ представио свој најбржи модел (ФОТО/ВИДЕО)

AP Photo

Чекању је дошао крај. Компанија „Ламборгини“ је 10. септембра представила свој нови модел „Сиан“, хибридни супераутомобил који је способан да достигне брзину од нуле до 100 километара на час за мање од 2,8 секунди
Чекању је дошао крај. Компанија „Ламборгини“ је 10. септембра представила свој нови модел „Сиан“, хибридни супераутомобил који је способан да достигне брзину од нуле до 100 километара на час за мање од 2,8 секунди. Његова максимална брзина је 350 километара на час.

Најновији модел представљен је током Салона аутомобила у Франкфурту.

​Хибридни аутомобил крије два изненађења испод хаубе: иконични В12 мотор, од 785 коњских снага, и други, електрични, од 808 коњских снага, по цени од око 3,6 милиона долара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "НОВОСТИ" У ФАБРИЦИ СПОРТСКИХ АУТОМОБИЛА: У један "ламборгини" уграде седам крава

Из компаније „Ламборгини“наводе да специјалне карактеристике „Сиан“ достиже захваљујући моћном електромотору. Мотор истовремено оптимизује проток енергије када возач мења брзине, због чега се промена практично не осећа.


фото ЕПА

​Али електрични мотор има још једно изненађење: он не користи типичну литијум-јонску батерију као остали хибридни аутомобили, већ суперкапацитет, који се налази иза задњих седишта и који се пуни када возач кочи.

фото ЕПА

sputniknews.comфото ЕПА


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације