Италијански произвођач суперспортских аутомобила "Ферари" представиће данас свој најновији модел "Ф8 спајдер" који ће наследити "488 спајдер".

Аутомобил ће покретати В8 3,9 литарски твин-турбо мотор са 710 "коњских снага", који ће уобичајено бити смештен у централном делу.

"Ф8 спајдер" ће као и његов претходник бити кабриолет са "хард топом".

Угледни амерички ауто-часопис "Кар енд драјвер" пише да ће главни адут новог модела "Скудерије" бити управо "хард топ" који ће се склапати или расклапати електричним путем за 14 секунди.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ukraden Ferari iz 1985.godine vredan dva miliona evra

"Мање је екстреман од ''488 писта спајдера'', али је спортскији од ''488 спајдера", саопштено је из "Ферарија".

АП наводи да је извршни директор италијанске компаније обећао да ће у периоду од 2019. до 2022. године на тржиште избацити 15 нових модела и значајно повећати просечне малопродајне цене "Фераријевих" возила.

Просечна цена "Фераријевих" модела је прошле године износила 274.000 евра, наводи АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Ферари" и "ламборгини" прве звезде под куполама

"Ферари" ће, како наводи америчка агенција, касније данас представити још један нови модел на специјалном догађају у историјском седишту компаније у Маранелу, код Модене, на северу Италије.

Још једна премијера је најављена до краја године, што би значило да је "ферари" представио укупно пет нових модела у 2019, укључујући и хибрид "Ф90 страдале".

Председавајући компаније Џон Елкан изјавио је да "Ферари" који је прошлу годину завршио с нешто мање од 10.000 произведених аутомобила, не покушава да се утркује с немачким конкурентом "Поршеом", који је 2018. окончао са више од 250.000 произведених возила.