Министар Вулин отворио кружну трку на Ушћу

Танјуг

01. 09. 2019. у 14:15

Министар Вулин отворио кружну трку на Ушћу

ПР АМСС

Кружна ауто-трка "Награда Београда Ушће 2019 - Меморијал Мирко Бутулија" свечано је отворена данас на чувеној стази Ушће
Кружна ауто-трка "Награда Београда Ушће 2019 - Меморијал Мирко Бутулија" свечано је отворена данас на чувеној стази Ушће.

Трку, коју организују Ауто-мото савез Србије (АМСС), Спортски ауто и картинг савез Србије (САКСС), Спортски ауто-мото савез Београда (САМС), уз подршку Града Београда, Министарства омладине и спорта (МОС), Спортског савеза Србије (ССС) и АМС Осигурања (АМСО), званично је отворио министар одбране Александар Вулин, у присуству председника АМСС Дејана Стојић и директора полиције Владимира Ребића.

Председник АМСС Дејан Стојић пожело је добродошлицу и захвалио свима уз чију подршку се ова трка организује.

"Само такмичење увек је изазивало атракцију, како код публике, тако и код такмичара. Потребно је доживети ову атмосферу, тако је и данас. Имамо преко 95 такмичара из Србије и окружзење који су жељни да покажу своје најбоље резултате у класама и дивизијама. Ове године манифестација ће добити меморијални карактер у част нашег трагично настрадалог друга, колеге и пријатеља Мирка Бутулије, човека који се трудио да развије ауто-мото спорт и да подигне на неки виши ниво. Одговорност је на нама да наставимо тај пут и надам се да ћемо "Ушће" уписати у неке странице вишег међународног ранга. Публици желим добре трке, а такмичарима пуно успеха и среће", рекао је Стојић на свечаном отварању.

Министар Александар Вулин подсетио на посвећеност и људске особине трагично настрадалог бившег председника АМСС-а Мирка Бутулије, по којем од ове године трка носи назив.

Прочитајте још - ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У АМСС:Убица узвикнуо "Хоћеш изјаву, ево ти изјава!" па изрешетао Бутулију


"Јако сма тужан што овде стојим пред вама и људски сам повређен што том човеку данас поклањамо трку, уместо да је он поклања нама као што је увек поклањо. Сваке године смо били заједно,радавали се малим и велики успесима, свему ономе што нас је чинило вредном понављања. Кажу да време учини да се све заборави, али тако ће бити ако ми не будемо вредни памћења. Мирко је био вредан памћења. Ово је мали начин да се сећамо и свако од вас када буде сео у свој аутомобил, када буде радио оно што воли и што најбоље зна, да помисли на ншег Мирка и да каже да ће ово радити и због њега и себе, јер ће шамо тако ова трка и ово име имати смисла када прође много времена. Да се на заборави ко је био, а оно што је најважније да се не заборави ко је могао да бити. Прерано је отишао да би то могло да се каже", рекао је министар Вулин на свечаном отварању трке и такмичарима пожело много среће и спортског успеха.

"Увек треба ићи на победу, будите фер, спортисти и људи. Будите све оно што чини људе који су жељни доказивања и жељни борбе. Кад седнете у швој аутомобил идизе на победу и ништа испод тога није прихватљиво. У осталом, таква је земља у којој живите и у којој сте се родили. Србија увек иде на победу. Живели и срећо", закључио је Вулин.

Возачи ће трке возити у пет категорија.

ВУЛИН ДОБИО ОДЛУКОВАЊЕ АМСС ЗА ДОПРИНОС АУТО-МОТО СПОРТУ


Председник Ауто-мото савеза Србије (АМСС) Дејан Стојић уручио је признање министру одбране Александру Вулину за допринос развоју и афирмацији ауто-мото спорта у Србији, на манифестацији "Награда Београда Ушће 2019 - Меморијал Мирко Бутулија", саопштено је из Министарства одбране.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Goran

02.09.2019. 03:52

Zbog čega je on ovo otvarao? Jel ste i sport politizovali do te mere da sve mora da otvara neko iz vlast čak i kad nema baš nikakve veze sa istom.

DAN

02.09.2019. 11:45

I ovde se pre 80 godina trkalo a rat je već počeo ! I kao na početku rata, pobedili su Nemci ! Molim objkavite !

Dragan

02.09.2019. 18:39

organizuju Auto-moto savez Srbije (AMSS), Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Sportski auto-moto savez Beograda (SAMS), uz podršku Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta (MOS), Sportskog saveza Srbije (SSS) i AMS Osiguranja (AMSO) a OTVORIO MINISTAR VOJNI??????? Slobodno prepodne pa ko veli daj da otvorim i ja nesto....