Јагуар у развој два нова СУВ-а креће у сарадњи с BMW-ом

Танјуг

недеља, 18. 08. 2019. у 23:07

Јагуар у развој два нова СУВ-а креће у сарадњи с BMW-ом

Илустрација / Depositphotos

Баварци би тако дали своју FAAR платформу, а врло вероватно и неке моторе
ЛОНДОН - Произвођач аутомобила Јагуар је већ годинама под индијском капом, а тамо му не цветају руже па је да би заинтересовао млађу клијентелу олако одбацио своју аристократску ноту и покушао да се наметне наглашеном агресивном спортском нотом.

И заиста, Јагуарови модели, бар кад је СУВ у питању, врло су атрактивни, али недовољно да би успели да угрозе немачке ривале, посебно BMW, који у домену кросовера не зна за пораз.

То је случај и у Кини, где Јагуар бележи драстичан пад. Не помаже ни Брегзит па је Јагуар Ланд Ровер само у задњем кварталу прошле године остварио минус од 354 милиона долара. Тиме се показао као прави гутач новца па је прилично олакшао индијски Тата Моторс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВОЗИЛО ОТКЛАЊА СТРЕС: Нове технологије компаније "Јагуар Ланд Ровер"

Индијцима је очигледно прекипело па су одлучили да смање трошкове на новим моделима. Тако последње информације говоре да ће у развој два нова компактна СУВ-а Јагуар кренути с BMW-ом. Баварци би тако дали своју FAAR платформу, а врло вероватно и неке моторе.

То значи да ће нови BMW X1 и Јагуаров мали кросовер имати јако пуно заједничког, а њима ће се вероватно придружити и мини кантримен.

Претпоставља се да их на путевима нећемо видети пре половине следеће деценије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

esb-puerto@arcor.de

19.08.2019. 00:04

Koliko nas poštuju englezi , toliko mi njix i njixove proizvode.. Znači englezi , nama netrebaju vaši proizvodi ..

Bungi

20.08.2019. 14:03

Jaguar-Land Rover platforme su previše teške(oko 200 kg) u odnosu na konkurenciju.To se odražava na voznu dinamiku, potrošnju, a na kraju i na brže propadanje kugli, spona,stabilizatora,amortizera,kočionih diskova i pakni.Zato je mnogo jeftinije uzeti lakšu platformu od konkurenta nego razvijati spostvenu.