РИМ - Произвођач аутомобила Бугати је одлучио да на посебан начин ода почаст свом легендардном моделу ЕБ110 са серијом од 10 врло посебних и врло скупих хиперспортских аутомобила.

Бугати је на изложбу луксузних и спортских аутомобила Пебл Бич дошао са потпуно новим хиперспортским аутомобилом. Бугати Ћентодиећи, или 110 на италијанском језику, не само да слави 110 година од оснивања Бугатија, већ одаје почаст и свом претку, славном супераутомобилу 90-их година прошлог века, Бугаттију ЕБ110.

Како је и ЕБ110 произведен 1991. године на 110. рођендан Етореа Бугатија симболика је још снажнија, а да би задржао ексклузивност Бугати ће ограничити производњу Ћентодиећија на само 10 примерака и то са почетном ценом од 8 милиона евра, без пореза наравно.

Ћентодиећијев дизајн непогрешиво је дизајн осталих модерних Бугатија, али лако је уочити утицај ЕБ110. Напред се налази потковица Бугатија много мања него на осталим тренутним Бугати моделима, чиме уз дугачке отворе за ваздух јасно имитира ЕБ110.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На Сајму аутомобила Бугати изложио најскупљи модел на свету (ВИДЕО)

Бугатијев W16 мотор производи 1.600 коњских снага, а највећа брзина је електронички ограничена на 380 км на сат, што је за мерила Бугаттија мало.


Иако је Бугати Ћентодиећи приказан у белој боји, према речима директора Бугатија, Стефана Винкелмана, купци могу добити свој Ћентодиећи у боји по њиховом избору.