У знак сећања на Серђа Маркионеа, прерано преминулог првог човека компаније "Фијат-Крајслер аутомобили" и великом аутиомобилског виизионарам компанија "ФЦА" преименовала је свој програм вишегодишње подршке деци запослених за труд и остварене резултате у школи и на факултетима, а крагујевачка компанија "ФЦА Србија", се придружила овом глобалном пројекту па је ове године наградила 20 најбољих.


Наиме, компанија ФЦА Србија, у склопу глобалног програма "Серђо Маркионе - награде за достигнућа студентата и ученика", наставила је значајни континуитет и прогласила победнике у Србији, доделивши вредне новчане награде деци запослених која су у 2018. години остварила успехе у својим школама и на факултетима.

Управо се награде додељују у земљама где "Групације ФЦА" и "ЦНХ Индустриал" имају значајно присуство, као што су Бразил, Кина, Индија, Француска, Белгија, Пољска, Шпанија, Португалија, Велика Британија, Сједињене Америчке Државе, Агрентина, Канада, Мексико и Србија.Програм награда и школарина основан 1996. године, сада назван "Sergio Marchionne - student achievement awards", сваке године додељује и око 2.000 признања за оне који су достигли најбоље резултате на крају школске године.

ПРОЧИTАЈTЕ ЈОШ: НАЈВЕЋИ СРПСКИ ИЗВОЗНИЦИ: Железара, Фијат и Тигар

Подршка деци запослених за њихово школовање део је глобалне стратегије друштвене одговорности "ФЦА" групације широм света. У Србији прилику да конкурушу за награде, имали су сви свршени средњошколци, дипломци академских и мастер студија, чији су родитељи у радном односу у компанији "ФЦА Србија", "ФЦА Пластик" и "ФЦА Сервис".

Програм се у Србији српороводи у континуитету од 2014. године, и од тада годишње награди на десетине младих људи. Сада је награђено 20 ђака и студената, деце запослених у различитим секторима компаније.

- Реч је о деци која су својим трудом и посвећеношћу показала како се стиже до успеха, чему је и "ФЦА Србија" посвећена, а чиме директно доприноси својим запосленима и њиховим породицма, каже се између осталог у саопштењу из ове компаније достављеног "Новостима".