КАДА не желите да вас на некој ауто-трци неко претекне ( понекад, у дозвољеним оквирима и на ауто-путу) једноставно додате гас.

Исти рецепт применио је и "Нисан" желећи да и даље буде лидер на тржишту "кросовера" у коме годинама суверено влада са моделом "кашкаији".

Јапанци су једноставно "додали гас". Унапредили су "кашкаија" тако да је конкуренцији остало само да честита и"засуче рукаве".

Највећа новина рекли би смо, је увођење новог бензинског мотора 1,3 литарског турба који има две верзије од 140 и 160 "коњских снага".Слабији се искључиво комбинује са мануелним шестостепеним мењачем, а снажнија верзија може да се упари и са сјајним седмостепеним аутоматиком са дуплим квачилом.

Прочитајте још - "НИСАН" усавршио популарни пик-ап


"Нисан" је тако заменио постојећу гаму бензинаца 1,2 и 1,6 турбо, новим, малолитражним, технолошки усавршеним агрегатом. Овам мотор настао је као плод сарадње !"Рено-Нисан алијансе" са "Мерцедесом" па се уграђује у више модела попут "мерцедеса А класе", "реноа мегана", "мицубиши АСХ"...

Моћан, економичан и у складу са најстрожијим ЕКО стандардима .

Наравно, чаробњаци из "Нисана" су својим штапићем дотакли готово све на "кашкаију". Тако су фелне другачије, лепше, модерније. Ту је и нова навигавија на екрану од седам инча. Цео систем камера је задужен за перфектан 360 степени поглед око аутомобила,чак четири камере асистирају приликом апркирања... Ту је и систем "Пропилот" који асистира возачу на пример уи саобраћајним гужвама тако што дрћжи потребно растојање, прилагођава брзину...

Ваш "кашкаји" види и возила која долазе из мртвог угла, спречава вас да напустите нежељено коловозну траку, чита всаобраћајне знакове, уочава пешаке,препреке,закочиће ако треба уместо вас, помоћи вам да паркирање буде лако и једноставно...

Савремени возач захтева од свог аутомобила и да буде "повезан". Зато је "Нисан" у "кашкаији" уградио најновисији "Нисанконект" систем, потпуно нови информациони систем који има 3Д мапе,интеграцију паметних телефона,гласовне команде а преко апликација "царплеј" и "Андроид ауто" и све информације са вашег телефона су видљиве на тач-скрин екрану у возилу.
Уз нови информациони систем лако ћете унапред испланирати путовање на море на пример. И то на основу информација у реалном времени. Постоји могућност проналажења паркинг места , тако што унапред пошаљете одредиђште аутомобилу или да пронађете паркиранно возило помоћу апликације "Door to Door Navigation". Ваш навгациони систем може се ажурирати и бежичном везом преко паметног телефона,или повезивањем на екстерни "Wifi Hotspot".
Седишта су врхунска, ергономска, на тест моделу пресвучена напа кожом), грејана су.Аудио систем "Босе" са субвуфером, двоозонска аутоматска клима, мноштво прегреда,панорамски кров, кључ са којим можете да са даљине отварате и затварате све прозоре..."Нисан" је са "кашкаијем" опет додао гас и одмакао ривалима.
Почетна цена је 19.600 евра.ТЕХНИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ

ДУЖИНА: 4.394 мм
ШИРИНА: 1.806 мм
ВИСИНА: 1.590 мм
МЕЂУОСОВИНСКО РАСТОЈАЊЕ: 2.646 мм
ЗАПРЕМИНА ПРТЉАЖНИКА: 430/860 лит.
МОТОР: 1,3 ДИГ-Т
ЗАПРЕМИНА: 1.332 ццм
МАКСИМАЛНА СНАГА: 160 КС
МАКСИМАЛНИ ОБРТНИ МОМЕНТ: 270 нм
0-100 км/ч:9,9 секунди
МАКСИМАЛНА БРЗИНА: 200 км/ч
ПОТРОШЊА(Лит/100 км) - ГРАД: 6,7; ВАН ГРАДА: 4,6; КОМБИНОВАНО: 5,4
ЕМИСИЈА ЦО2: 122