НОВА „ПАНДА ВАЗЕ“: Бестселер на точковима

Петар Живковић

четвртак, 27. 06. 2019. у 21:33

НОВА „ПАНДА ВАЗЕ“: Бестселер на точковима
Компанија „Фијат-Крајслер аутомобили“ је поново обрадовала све љубитеље малих, градских аутомобила,поготово „панде“понудивши тржишту освжени модел „вазе“ (Waze)
КОМПАНИЈА „Фијат-Крајслер аутомобили“ је поново обрадовала све љубитеље малих, градских аутомобила,поготово „панде“понудивши тржишту освжени модел „вазе“ (Waze).

У суштини нова „панда вазе“, је еволуција „најдруштвенијег“ градског аутомобила икада, и већ стиже у Фијатове салоне. Разлог за одлуку компаније ФЦА да настави ову причу је успех прве верзије, нарочито међу млађим возачима. Тако је већ у току прве године овај модел допринео расту продаје крос модела Панда у Европи од 45 одсто. Фиат панда није случајно најпродаванији градски аутомобил у Европи већ 15 година и апсолутно најпродаванији аутомобил у Италији од 2012. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "ФИЈАТ ПАНДА WAZE": Апликација на точковима

Ново посебно издање се издваја по „Waze“ значки изнад предњих блатобрана и новој, по први пут доступној двобојној комбинацији спољашњости. Црни кров се може упарити са осталим бојама из палете, конкретно то су „Gelato White“ (бела), “Giotto Blue“ (плава), „Sole Yellow“ (жута), „Moda Grey“ (сива), „Amore Red“ (црвена) и металик сива – „Colocceo Grey“. Као упечатљив контраст спољашњости, овај аутомобил има сјајно-црне детаље на заштитној плочи, ручкама врата и поклопцима ретровизора. Целокупан изглед заокружују двобојне фелне од 15 инча. С друге стране, унутра се налазе седишта пресвучена црном тканином, а штеп у белој и зеленој боји даје ентеријеру младалачки и динамичан стил.

Једна од већих новина јесте додатак 0,9-литарског „твин ер“ мотора од 85 КС који је упарен са мануелним мењачем а погон на предњим точковима гарантује живахну али у исто време и штедљиву вожњу као и одличан ниво удобности чак и при већим обртајима.

Палета мотора укључује и 1,2-литарски бензинац од 69 КС са мануелним мењачем и погоном на предњој осовини, као и 0,9-литарски бензински „твин ер“ мотор од 85 КС са мануелним мењачем и погоном на сва четири точка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Fijat" donosi pečat

Нова „панда“ се надовезује на тренд технологије једноставне за коришћење који је започет 2018. године са појавом првог градског аутомобила у сегменту који је понудио интеграцију са чувеном „Waze“ апликацијом за навигацију у склопу „Panda U-Connect“ апликације. Ова дигитална комбинација, коју је развио Мопар - бренд који је у оквиру ФЦА групе задужен за производе и услуге који се купују након што аутомобил изађе из фабрике – је испред других због великог броја услуга које су укључене у цену аутомобила.

„ Waze“је бесплатна апликација за навигацију која извештава о стању на путевима у реалном времену кроз активну заједницу од преко 115 милиона корисника тако да можете препознати најбољу руту и уштедети време током дневних путовања.

"Panda U-Connect" је апликација која вам омогућава да користите ваш телефон као продужетак аута, и успоставите директну интеракцију са екраном уређаја. Налази се на посебном постољу на инструмент табли што вам омогућава да користите „Radio U-Connect Mobile“а при том да будете повезани на потпуно безбедан начин. Једна од функција у склопу апликације се може користити за снимање видео садржаја и фотографија током вожње након чега ће оне бити сачуване у галерији паметног телефона спремне да их поделите са вашим пријатељима.

Штавише, апликација „Panda U-Connect“ такође користи услугу „Find my Car“ (пронађи мој ауто), како би вас подсетила где сте паркирали ваш аутомобил, "My Car" (мој аутомобил) како бисте проверили параметре аутомобила успут вас директно повезујући са корисничким центром компаније Фиат. Коначно, када се активира, „The Object Reminder“ (подсетник о стварима) функција подсећа возача да не заборави своје ствари у аутомобилу приликом излажења.

За крај, „Mopar Connect“, нови комплет услуга намењених безбедности и праћењем возила на даљину, укључујући и помоћ у случају незгоде и лоцирање возила у случају крађе, доступан је на захтев у оквиру новог модела Панда Waze. Такође, можете да пратите неколико функција возила даљински, као што је премашивање одређене брзине или напуштање назначене области на мапи, или да контролишете закључавање и откључавање врата.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

vojislav

28.06.2019. 17:11

Sto ne pravi Pandu u Srbiji bio bi hit i za domace kupce i za ivoz ,tako bi Srbija obnovila svoj vozni park.Nebi bilo potrebe za polovnjacima!!!