ПРОГЛАШЕНИ НАЈЗЕЛЕНИЈИ АУТОМОБИЛИ У СРБИЈИ: Титула голфу Е и тојоти короли (ФОТО)

П. Ж

четвртак, 25. 04. 2019. у 09:54

ПРОГЛАШЕНИ НАЈЗЕЛЕНИЈИ АУТОМОБИЛИ У СРБИЈИ: Титула голфу Е и тојоти короли (ФОТО)
И у Србији је по угледу на свет и тамошња проглашења најеколошкијих возила одржан избор "Еко грин кар године" у организацији Еко клуба Србија

И у Србији је по угледу на свет и тамошња проглашења најеколошкијих возила одржан избор "Еко грин кар године" у организацији Еко клуба Србија.

На међународном сајму "ребексопо" који се одржава у Београду, Еко клуб Србија је з најбоље електрично возило на нешем тржишту проглашен је "фолксваген голф Е", а најбољи хибрид је "тојота корола".

Жири у саставу председник Иван Карић, државни секретар Министарства за зажтиту животне средине,Филип Радовић ( Агенција за заштиту животне средине), Растифор Крагић (њсаветник Министраства за енргетику и рудаарство), Срђан Бошковић главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда, Петар Живковић Вечернје Новости, Драган милутиновић РТС, Невена Ђукић Енергетски портал, Александар Стефановић Еко клуб, Саша Ступар Еко клуб.

Прочитајте још - Подстицаји купцима еко-возила од 2020.

Жири је доделио и специјална признања. За најбољи електрични бицикл проглашен је модел компаније "Е-прајм" из Београд (комплетно се производи у Србији).Признања су добили и АББ брзи пуњач за аутомобиле, и "Е-кар , бугарски пуњач за специјални допринос "Тесла релију".

Посебно произнање за допринос екологији добила је ОШ Дринка Павловић из Београда.

Коментари (2)

Sale BG

28.04.2019. 01:09

Džabe kada nemamo punjače. U Hrvatskoj ih ima puno i najbolja parking mesta sa punjačem su rezervisana samo za e vozila.

Mochwara

02.05.2019. 21:27

@Sale BG - takvi automobili će nam biti pristupačni za jedno 10ak 15ak godina. mali gradski za 36k €...