Акционари Нисана изгласали смену Госна

Танјуг

08. 04. 2019. у 23:33

Акционари Нисана изгласали смену Госна

Фото ЕПА

Акционари јапанског Нисана изгласали су данас смену дугогодишњег председника Карлоса Госна, који је суочен са оптужбама за финансијске малверзације

Акционари јапанског Нисана изгласали су данас смену дугогодишњег председника Карлоса Госна, који је суочен са оптужбама за финансијске малверзације.

Одлука о смени Госна, која је била очекивана, испраћена је аплаузом од преко 4.000 акционара окупљених у једном хотелу у Токију на тросатној ванредној скупштини акционара, преноси агенција АП.

Гласови осталих акционара достављени су нешто раније.

Уочи гласања, извршни директор Нисана Хирото Сајкава извинио се деоничарима због скандала у компанији и замолио их је да одобре Госнову смену.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Шеф моћног "Нисана" у притвору

Акционари су, такође, одобрили да Жан-Доминик Сенар, актуелни директор француског Реноа, партнерске компаније Нисана, замени Госна на позицији председника компаније.

Рено поседује 43 одсто акција у Нисану.

Сенар, који је представљен акционарима на крају састанка, захвалио им се и обећао да ће учинити све што је у његовој моћи да одржи добре перформансе компаније.

"Посветићу своју енергију да побољшам будућност Нисана", рекао је Сенар.

Госн је оптужен за фалсификовање финансијских извештаја тако што је пријављивао мање приходе од оних које је примао. Он демантује оптужбе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације