Начин на који "Jaguar Land Rover" групација одговорила на изазове глобалног аутомобилског тржишта обезбедио је раст продаје и велико интересовање за "Јагуар" и "Ланд Ровер".

Велике инвестиције у развој нових модела, модеран дизајн, врхунски квалитет и визија за будућност, само у овој години обезбедиле су награду светског аутомобила године за модел "Jaguar F Pace", награду за најбољи дизајн у свету за "Range Rover Velar", а електрични "Jaguar I-Pace" освојио је награду за аутомобил године у Немачкој, што је огроман успех.

Зато и не луди да интересовање за аутомобиле реномираног британског произвођача "Jaguar Land Rover групације расте и у Србији".

Прочитајте још - Јагуар отвара фабрику у Словачкој, вредну 1,6 милијарди долара

Ексклузивни дистрибутер ових за Србију и Црну Гору, београдска компанија, "British Motors" основана је пре нешто више од две године а како истиче у свом саопштењу ,на тржишту са развијеном конкуренцијом у премијум сегменту, позиционирала се и постигла изванредне резултате, тако да данас, само две и по године од оснивања запошљава 65 људи у својим продајно-сервисним објектима у Србији и Црној Гори.

- У протеклој години премашили смо продајне планове и поставили чврсте темеље за даљи развој пословања у наредној години. Остварена је продаја од готово 400 возила у овој календарској години. У укупној продаји "Јагуар" модели чине око 20 одсто док "Land Rover" модели чине чак 80 одсто продаје. Најпродаванији модел свеукупно је "Range Rover Sport", који је у укупној продајној бројки сваки четврти продати аутомобил.

У наредној години биће лансирана два нова модела, и то нова генерација "Range Rover Evoque", као и потпуно нови "Jagura I-Pace", први потпуно електрични модел из ЈЛР групације. Премијера ових модела очекује се на 54. Међународном салону аутомобила у Београду, у марту наредне године.

Поред тога што обезбеђује свим власницима "Јагуар" и "Land Rover" возила и будућим купцима широку понуду погодности приликом плаћања, са циљем унапређења финансијске понуде и омогућавања бољих услова за набавку пословном сектору, "British Motors" групацији се почетком децембра прикључила и компанија "AKS Fleet Solution".

Фото: Промо

"AKS Fleet Solution" се бави унапређењем конкурентних решења и услуга са циљем да се клијентима што више олакша процес набавке, одржавања и менаџмента возног парка. Конкретно, то је услуга „full fleet“ менаџмента и обухвата дугорочни закуп нових путничких и лаких комерцијалних возила уз пружање комплетне услуге управљања возним парком/флотом возила у складу са захтевом и потребама клијената.

Тренутно, компанија управља флотом од преко 1.000 возила а њен асортиман обухвата менаџмент флоте возила, као и уговоре о одржавању и сервису возила.