ДЕЦА су једна од најугроженијих категорија у саобраћају. Зато је свака акција која се спроводи у циљу едукације и подизања нивоа саобраћајне културе у овом узрасту, изузетно важна и наилази на подршку целокупбе друштвене заједнице.

Француски гигант "Тотал", односно компанија "Тотал Србија" другу годину за редом, организује кампању „На путу за безбедност деце у саобраћају“,која ће ове године бити спроведена још јачим интензитетом. Циљ ове кампање, истакнуто је на конференцији за новинаре организованој у Амбасади Француске у Београду јесте да скрене пажњу грађана Србије на потребу за додатним образовањем најмлађих генерација у вези с безбедношћу у саобраћају.

- Честитамо "Тоталу", реномираној компанији, на покретању овог пројекта чији циљ јесте едукација најмлађих генерација о понашању у саобраћају кроз игру. То је разлог због кога је Француска учествовала прошлог септембра,по други пут, на годишњем семинару који се одржава у Суботици и који је организован од стране Српског Министарства унутрашњих послова -изјавила је њјегова екселенција Фредерик Мондолони, амбасадор Француске у Србији.

Прочитајте још - БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈ: Акција "Имаш само један пут"


За разлику од других кампања сличног типа, које се спроводе у Србији и региону, компанија "Тотал" приступила је едукацији најмлађег дела популације на јединствен начин - коришћењем визуелне демонстрације и картица-питалица,"TOTAL QUARTZ" робота-маскоте и интерактивне игре на таблету, посебно креиране за ову прилику, а све с циљем анимирања деце, те њиховогусвајања саобраћајних прописа.

- Поносни смо што смо у прилици да, након успеха који је доживела
прошлогодишња кампања, наставимо с истом уз подршку Министарства
просвете, науке и технолошког развоја Србије. Наши напори усмерени су ка деци млађег школског узраста, не само зато што су она највише изложена опасностима у саобраћају, већ и зато што верујемо да ће уз помоћ едукацијена ову тему израсти у савесне и одговорне учеснике у саобраћају“ - изјавила је Алмила Аћан Кахвечиоглу, генерални директор „Тотал Србија”.

ОБУХВЕЋЕНЕ 54 ШКОЛЕ


Ове године, 54 основне школе широм земље биће посећене у оквиру ове кампање, док ће више од 5.500 деце учествовати у едукативном програму на забаван иинтерактиван начин, с циљем да се упознају с правилима у саобраћају.