ЈЕДНО од најекономичнијих и најпрактичнијих возила које се појавило на тржишиту у последње време "пежо рифтер" је стигло и у продајне салоне у Србији. Овај аутомобил који има невероватну модуларност представља право освежење на тржишту које је преплављено бројним варијацијама СУВ возила. Нови модел који је изнедрила француска компанија, имали смо прилику да испробамо и на путевима Монака и јужне Француске, на тесту вожњи која је показала све могућности и предности оваквог концепта возила.

"Рифтер" је креиран у стилу који је истовремено робустан и елегантан.

-Његов авантуристички дух је учинио да се осећа као код куће било да су у питању градске улице или аутентично природно окружење. Опремљен "Peugeot i-cockpit-ом", додатно је унапредио интензивно искуство у вожњи које одликује И све остале моделе из гаме и на тај начин остаје без конкуренције у својој категорији и у сваком окружењу -кажу у овој француској компанији која последњих година поново постиже изузетне резултате на све захтевнијем аутомобилском тржишту.

Прочитајте још - Симпатичан и практичан „рифтер”

Креиран на новој платформи, овај аутомобило је отпоран и издржљив чак и у најзахтевнијим ситуацијама. Доступан је у две дужине, са пет или седам седишта, чиме је постао возило које комбинује свестраност, модуларност и практичност. Са ефикасним моторима И опремом најновије генерације "рифтер" спреман за бројне задатке које модерни начин живота и савремена породица постављају.

Димензије возила су савршено избалансиране, осликава их кратак хоризонтални поклопац мотора као и кровни носачи који су пажљиво интегрисани у сам дизајн модела.

Када је у питању задњи део возила, карактеришу га велика врата чијим отварањем се приступа пртљажном простору великих димензија.

Додатна конекција са најновијим моделима из гаме је креирана кроз светла која подсећају на три лавље канџе.

Нови "рифтер" је позајмио неке од карактеристика СУВ модела: високо позиционирана седишта,велики точкови, високи прагови, робусни задњи браник.

Дефинитивно једиствен на тржишту, "Peugeot i-cockpit" новом "рифтеру" даје уравнотежен и префињен утисак у унутрашњем делу возила, са чистим линијама и квалитетом без преседана. Нови"i-cockpit" пружа јединствено искуство у вожњи помоћу : компактног волана који је сада поравнат у горњем и доњем делу како би побољшао управљивост, екран на додир од 8 инча, елегантан "head-up" дисплеј. Поред тога, кокпит садржи елегантне хромиране детаље и прекидаче којима се директно приступа најважнијим функцијама у возилу.

Када је реч о моторима, у фокусу су најновији Blue XDi агрегати од 1.500 кубика са 72, 100 И 130 коњских снага, а у понуди су три нивоа опреме "Active", "Allure" и "GT line".

Нови "рифтер" је доступан и у верзији са Н1 хомологацијом, што је свакако једна од наинтересантнијих верзија када су у питању фирме и правна лица.

Цена зависи од модела,опреме и мотора а сви заинтересовани, након што се одлуче за жељену конфигурацију информације могу да добију у било којем продајном објекту "Пежоа" у Србији.