У склопу овогодишње Графиме, Међународног сајма графичке, папирне и креативне индустрије, који се од 26. до 29. септембра 2018. одржава у хали 4 Београдског сајма, Принт Магазин, заједно са другим компанијама из ових области, организује такмичење"Adria/Balkan Wrap Star", на којем ће се представити најбољи "врап" професионалци из целе регије.


"Car wrapping" - облепљивање возила - иначе је аутомобилско-дизајнерски тренд о којем се последњих година много говори и стекао је популаност широм света. Прави мајстор "врапинга" у стању је да зачас аутомобилу да потпуно нови изглед и шарм.


"Adria/Balkan Wrap Star" ће окупити осам најбољих такмичара са такмичења која су током ове године одржана у регији - у Врднику, Сарајеву и Загребу. Наступиће победници из ових градова, а њима ће се придружити и другопласирани и трећепласирани такмичари са регионалних такмичења.


Прочитајте још: Пет најспоријих аутомобила на свету


Ово такмичење ће бити одлична прилика за најбоље у овој области да одмере своје вештине пред европски wrap hepening који ће бити одржан у јануару 2019. у Диселдорфу.


Уз такмичење у облепљивању возила, посетиоце очекују и презентације и изложбени простори најпознатијих компанија које производе фолије и машине за штампу на фолијама.


Ово такмичење је својеврстан поклон посетиоцима поводом јубиларног, 40. издања ове изузетне сајамске манифестације, посвећене професионалцима из графичке индустрије, издаваштва и штампаних медија, дизајна, рекламне, музичке и филмске индустрије, те производње, дораде и прераде папира. Посетиоцима ће бити представљен широк спектар машина, уређаја и опреме за графичку индустрију, обимна палета сировина, репроматеријала или финалних производа за различите секторе графичке индустрије, софтверска и ИЦТ решења у овим областима.


На сајму учествује око 80 излагача из десетак земаља а представиће све актуелне

техничке, технолошке и дизајнерске трендове.Ексклузивни домаћин овогодишње Графиме је компанија Епсон, глобални лидер у многим сегментима графичке индустрије.