Нисан лиф најпродаванији у Европи

23. 07. 2018. у 14:28

Нисан лиф најпродаванији у Европи
У периоду од јануара до јуна у Европи је регистровано више од 18.000 примерака новог "лифа". Нови модел "Нисана" одликује се снажним убрзањима и перформансама карактеристичним за електрична возила

Нови "нисан лиф" је најпродаваније електрично возило у Европи у првој половини године. У периоду од јануара до јуна у Европи је регистровано више од 18.000 примерака новог "лифа".

Нови модел "Нисана" одликује се снажним убрзањима и перформансама карактеристичним за електрична возила, динамичним спољним дизајном и напредним технологијама за помоћ у вожњи. Већа, 40-киловатна батерија омогућује домет од 270 км у мешовитом циклусу према новом стандарду за мерење потрошње и емисија WLTP.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈУБИЛЕЈ СВИХ "ПЕТРОЛХЕДА": "Порше" обележава 70 година моделом "911 спидстар концепт"

Овај потпуно електрични аутомобил освојио је бројне награде . Проглашен је за најбољи светски зелени аутомобил на међународном сајму аутомобила у Њујорку 2018. а организације "Еуро NCAP" и "Јапан NCAP" доделиле су му пет звездица за сигурност.

"Лиф" је опремљен бројним новим иновативним технологијама, као сто су "Нисан ПроПИЛОТ", "ПроПИЛОТ Парк" и "е - Педал", који су све популарнији међу купцима. Досад је 72 одсто купаца новог "лифа" одабрало опцијски полуаутономни систем "ПроПИЛОТ".

Снажна потражња за новим "нисан лифом" у првих шест месеци ове године учврстила је његов статус најпродаванијег електричног аутомобила на свету, са више од 340.000 проданих примерака широм света од представљања прве генерације модела "лиф 2010". "Нисан" је недавно испоручио 100.000 примерак "нисана лиф" за европско тржсиште.

- Електрични аутомобили узимају све више маха - рекао је Гарет Дунсморе, директор сектора за електрична возила "Нисана Европа". - Нови "лиф" променио је доживљај вожње технологијама као сто су папучица "е - Педал", способна да смањи интеракцију кочења 90 одсто, чиме је још више купаца упознало предности мобилности које им нуди "Нисан".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације