Компанија порше уз римца

30. 06. 2018. у 23:07

Компанија порше уз римца
Аутомобилска компанија "Порше" купила је 10 одсто удела у компанији "Римац аутомобили", хрватском произвођачу електричних спортских аутомобила

Аутомобилска компанија "Порше" купила је 10 одсто удела у компанији "Римац аутомобили", хрватском произвођачу електричних спортских аутомобила.

- Развојем потпуно електричних суперспортских двоседа, као што је што је "концепт уан" или "ц ту", те бројних других кључних система за возило, Римац је импресивним знањем потврдио своју позицију у свету електромобилности - наводи се у саопштењу заменика председника извршног одбора "Поршеа" Лука Мешкеа. - Сматрамо како су идеје и приступ "Римац аутомобила" изузетно обећавајући, због чега се надамо да ће ово партнерство у развоју бити одличан увод за нашу блиску сарадњу.

Извршни директор компаније "Римац аутомобили" Мате Римац описује партнерство као "важан корак за наш стратешки план како бисмо постали значајан добављач великим произвођачима аутомобила".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Хјундаи" уз Челси

- Драго нам је што смо успели да добијемо поверење наших инвеститора, партнера и клијената, па се радујемо што ћемо моћи и даље да радимо на узбудљивим пројектима за разне клијенте из целе аутомобилске индустрије - рекао је Римац.

Визија Мате Римца започела је као пројекат у гаражи 2009. године који је израстао у компанију са више од 400 запослених у околини Загреба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације