Нова генерација СУВ возила (ФОТО)

П. Ж.

29. 05. 2018. у 22:48

Нова генерација СУВ возила (ФОТО)
Веома висок клиренс и хидраулично вешање за "пловидбу" по друму: Ц5 еркрос

КРАЈЕМ протекле недеље француски аутомобилски гигант "Ситроен" представио је нови СУВ "Ц5 еркрос" намењен европском тржишту (раније је овај модел већ имао премијеру на кинеском тржишту) на коме ће продаја почети крајем године.

Овај СУВ, најновије генерације, како истичу Французи, дели исту платфопрму са "пежоом 5008", али и са "опелом грандланд X" моделима. Опремљен је 12,3-инчним ТФТ дигиталном контролном таблом, али и са "тач-скрин" екраном мултимедијалног система од осам инча. У овај аутомобил уграђено је и 20 најновијих асистенција возачу од асистенције возачу приликом вожње ауто-путем до "ниво 2" система аутономне вожње.

Ту је и најновији систем радара и камера, повезивања с паметним телефонима, "вајрлес" пуњење мобилног телефона, као и шест напредних система конекције. Купци ће моћи да бирају између чак 30 комбинација боја екстеријера! При томе ће вешање бити хидраулично, и нова врста седишта, тако да ће путници "пловити по друму". Захваљујући модуларности унутрашњости и флексибилности седишта, пртљажни простор може бити од 580 до 720 литара.

После "Ц3 еркроса", који је до сада већ продат у 80.000 примерака, Французи очекују велику потражњу и овог СУВ возила. У Кини је од лансирања до сада, за свега пар месеци, испоручено 40.000 возила!

"Ситроен Ц5 еркрос" је дуг 4,5 метара, а клиренс (удаљеност од тла) је веома добрих 230 мм.

За моторе који ће покретати нови СУВ, Французи су одабрали неколико бензинских и дизел мотора у распону снаге од 130 до 180 КС, а у понуди је и нови аутоматски осмостепени мењач. Наравно, мисли се и на све веће захтеве тржишта када су зелене технологије у питању, па је у понуди први пут код "Ситроена" "плаг-ин хибрид", који ће бити у продаји у 2019.

Нови "ситроен Ц5 еркрос" правиће се у фабрици у Рену у Француској. Детаљнији подаци и цена биће представљени у наредном периоду.


БРОЈКЕ

4,5 метара је дужина

720 лит. је пртљажник

8 брзина има мењач


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)