Сааб отпушта скоро трећину радника

Танјуг

01. 10. 2014. у 23:07

Сааб отпушта скоро трећину радника
Шведски произвођач аутомобила Сааб, који покушава да реши озбиљне финансијске проблеме, саопштио је данас да је отпустио 155 радника, готово трећину укупне радне снаге
СТОКХОЛМ - Шведски произвођач аутомобила Сааб, који покушава да реши озбиљне финансијске проблеме привлачењем нових инвеститора, саопштио је данас да је отпустио 155 радника, готово трећину укупне радне снаге.

Број уручених отказа ипак је мањи од раније најављених 200, наводи компанија, а преноси агенција Франс прес.

Национална компанија за електрична возила Шведске (Невс), у кинеском власништву, креирана да купи Сааб у јуну 2012. након што је он прогласио банкрот, наводи да је одлука о отпуштању радника донета због смањења обима посла. Производња у фабрици на југозападу Шведске обустављена је крајем маја, након несупеха Невс-а да исплати добављаче.

Компанија која сада запошљава око 400 радника није изнела информације како напредују преговори са потенцијалним новим инвеститорима, који би, уколико буду успешни, могли довести до наставка производње.

Шведски медији пишу да је Невс, чијих 78 одсто акција држе Кинеска национална холдинг компанија за модерну енергију и кинески град Цхингдао, у преговорима са индијским произвођачем возила Махиндра и кинеским Донгфенгом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације