„Сааб“: Повратак на велика врата

П. Ж.

29. 03. 2011. у 12:35

„Сааб“: Повратак на велика врата
Чувени шведски произвођач представио своје моделе. Нови „9-4x“ би требало да кошта између 45.000 и 55.000 евра

ЛјУБИТЕЛјИ чувеног шведског бренда „сааб“ на штанду Сајма, укусно опремљеном, могли су да уживају у возилима, која су сваки прича за себе. Па ипак, главна звезда је нови „9-4х“ представљен у Женеви, прелепи СУВ који се шепури поред сјајног „сааба 9-5“.

О квалитетима и изгледу овог аутомобила најбоље говори прича да се „у рану зору“, док још нису сви на штандовима Сајма и заузели своје позиције, појавио купац. Нимало поколебан чињенцом да ће цена, дакле и продаја овог прелепог теренца, бити тек на јесен позната, спремно је, не трепнувши понудио капару са жељом да „резервише возило“.

 

Вредност

Цена би требало да буде између 45.000 и 55.000 евра, на шта је он само рекао: „Вреди и више“.

Да подсетимо да је „Сааб“ 23. Фебруара прославио прву годишњицу потпуне независности. У том периоду резултати које је постигао су незабележени у скоријој аутомобилској историји. Управо због тога можемо са сигурношћу говорити о сигурној будућности компаније као стабилног и посебног произвођача премијум возила.

Сам дизајн потписује Јасон Кастриота, дизајнер чије креације красе „ферари 599“, „масерати гранд турисмо“ као и многе друге аутомобиле.

 

Препознатљив

Шведски произвођач одражава јединствени скандинавски дизајн, који је поникао из наслеђа у производњи авиона. Компанија је један од најпризнатијих светских произвођача премијум возила са богатом историјом на пољу иновација. Призната је као иноватор у примени турбо пуњача, као и у својој посвећености реалној сигурности аутомобила и увођењу „фледж-фуел“ технологије кроз „Сааб БиоПоњер“.


ЦЕНЕ НА САЈМУ

„СААБ“ је на 49. салону аутомобила направио сјајну понуду својих модела.

Тако на пример, модел „9-3“ спорт седан има почетну цену од 22.500 евра. При томе су понуђена два пакета опреме (наравно и велики избор мотора), а готовински попусти иду од 4.700 евра (за пакет „грифин“) до 4.850 евра (за „грфин нордик“ пакет опрема). Модел „9-3“ спорт комби има почетну цену од 23.600 евра, а изузетни „9-5“ спорт-седан верзије креће у освајање купаца са 35.600 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације