Два српска филма у трци за 67. Златну арену: Отац и Пијавице у Пули

Р. Р.

четвртак, 02. 07. 2020. у 08:46

Два српска филма у трци за 67. Златну арену: Отац и Пијавице у Пули

"Пијавице"

У новом остварењу Данила Шербеџије главну улогу игра Драган Мићановић
У ГЛАВНОЈ такмичарској селекцији овогодишњег, 67. Пулског фестивала (18-26. јул), међу 16 филмова који ће ући у трку за Златну арену нашла су се и два српска остварења - "Отац" Срдана Голубовића и "Пијавице" Драгана Маринковића.

Она ће бити приказана у Хрватском програму мањинске копродукције, који ће представити још девет наслова из региона, а занимљиво је да су у тим филмовима неке од главних улога остварили наши глумци. Реч је о остварењима "Син" Инес Тановић (Снежана Богдановић и Уликс Фехмиу), "Груди" Марије Перовић (Нада Шаргин, Војин Ћетковић, Мира Бањац, Александар Ђурица), "Ја сам Франк" Метода Певеца (Давор Јањић)... Ту су и мањинске српске копродукције "Матер" Јурета Павловића и "Глас" Огњена Свиличића, које су монтирали наши монтажери Драган вон Петровић и Наташа Пантић.

"СЕНКЕ" И "ТАЈКУН" У СЕЛЕКЦИЈИ студентских остварења, на 67. фестивалу биће приказани српски филмови "Извршење" Синише Цветића и "Матура" Гвоздена Илића. Уз то, у Пули ће овог јула бити представљене и две популарне српске телевизијске игране серије, "Сенке над Балканом" Драгана Бјелогрлића, и "Тајкун", аутора Ђорђа Милосављевића, у режији Мирослава Терзића.

У програму такмичарске селекције Хрватски филм, међу пет наслова премијерно ће бити приказано ново остварење редитеља Данила Шербеџија, "Тереза 37", са Драганом Мићановићем у једној од главних улога.

Овогодишња Пула свечано ће бити отворена 18. јула драмом "Маре" редитељке Андрее Штаке, а током девет фестивалских дана (до 26. јула) филмови ће се приказивати у Арени, Кину Valli и Истарском народном казалишту.

О најбољим остварењима одлучиваће четворочлани жири којим ће председавати редитељка Дана Будисављевић, добитница Велике златне арене 2019. и победница 66. Пулског фестивала.

"Отац"


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације