Посао од милијарду евра: Италијани отварају студио за анимацију у Србији

А. П.

субота, 06. 06. 2020. у 15:21

Посао од милијарду евра: Италијани отварају студио за анимацију у Србији

Кнежевић, Јерволино и Биковић

Светски позната продуцентска кућа Iervolino Entertainment 1. јула у Србији отвара свој студио за израду кратких, анимираних, веб и стриминг форми, у који ће уложити 8,5 милиона евра и где ће запослити готово 600 људи
Светски позната продуцентска кућа Iervolino Entertainment 1. јула у Србији отвара свој студио за израду кратких, анимираних, веб и стриминг форми, у који ће уложити 8,5 милиона евра и где ће запослити готово 600 људи.

Меморандум о разумевању јуче су у Београду потписали министар привреде Горан Кнежевић и власник продуцентске куће Андреа Јерволино, у присуству популарног глумца Милоша Биковића, који је најзаслужнији за долазак Италијана у Србију.

- Предвиђено је да Iervolino Entertainment оснује привредно друштво на које ће пренети више од 11 милиона евра ауторских права, као и да производи анимиране филмове, и то најмање десет у току године, вредности минимум 150.000 евра, односно за анимиране серије минимум 150.000 евра по епизоди - рекао је министар Кнежевић.

Јерволино се захвалио Влади Србије која је подржала пројекат и истакао да ће продукције рађене у Србији бити дистрибуиране у читавом свету и то у најмање 150 земаља.

- Наш план је да до 2031. године у српској кинематографији произведемо садржај у вредности од милијарду евра. Садржаји ће бити приказивани на најважнијим платформама, а велике звезде, попут Џонија Депа, играће у нашим филмовима - најавио је Јерволино.

ТАЛЕНТОВАНИ И ЗА ДИЗАЈН

ГЛУМАЦ и продуцент Милош Биковић је рекао новинарима да је Јерволина упознао радећи са Антониом Бандерасом на филму "Изван граница реалности".
- Имамо сјајне научнике, драгуље у спорту, а сада је прилика да покажемо какве вредне људе имамо у уметности, дизајну, писању сценарија - поручио је Биковић.