ПОСЛЕ три и по месеца паузе, због проглашења епидемије, позоришта ће се поново дружити са публиком, на јединственој летњој сцени на стадиону Ташмајдан, од 25. јуна до 20. јула. На иницијативу Града Београда, којој су се одазвала сва градска позоришта, али и Народно позориште, као и театри из Новог Сада, Вршца, Грачанице, Зајечара, публика ће моћи да ужива у одабраним представама за децу (сваког дана у 18.00) и за одрасле (у 21.00).

- Никада нисмо имали дужу паузу у позоришном животу, ужелели смо се позоришта, и публика, и глумци. После три и по месеца заиста је било време да пронађемо начин да театри прораде, а да не угрозимо ничије здравље. Верујемо да ће гледаоци уживати током 26 дана фестивала Београдска летња сцена, а ако одзив буде добар, у шта не сумњам, можда ова летња сцена постане традиционална - поручио је на заједничкој конференцији за новинаре заменик градоначелника Београда Горан Весић.

На репертоару се налазе најатрактивнији наслови београдских и гостујућих театара, а фестивал ће 25. јуна отворити култни мјузикл "Мама миа" ансамбла Позоришта на Теразијама. Како се у среду могло чути од директора позоришних кућа, ова летња сцена је прилика да се привуче и нека нова публика којој, можда, више одговара амбијент под отвореним небом.

БЕСПЛАТНО ЗА МЕДИЦИНАРЕ

ЗБОГ безбедности уметника и публике, број места у гледалишту ограничен је на 500, а како се у среду могло чути, већ влада велико интересовање за карте. Цена улазнице на вечерњој сцени је 500 динара, а на малој, дечјој, 250 динара, док ће улаз за све медицинске раднике бити бесплатан.