“Мали ми је овај гроб” на Хартроспективи

Novosti Online / В.В.С.

четвртак, 28. 05. 2020. у 22:41

“Мали ми је овај гроб” на Хартроспективи

Фото: Јелена Јанковић

Представа “Мали ми је овај гроб“ бави се сећањем на Први светски рат, са ужим фокусом на сарајевски атентат. Узвеши Гаврила Принципа за јунака драме
У ОКВИРУ програма “Хартроспектива”, сваког петка, на Хартефактовом yоутубе каналу, приказујуи се најзанимљивији комади настали у оквиру ове продукције: овог петка, од 21 час, на захтев публике, поново ће бити приказана представа “Мали ми је овај гроб”, настала према тексту Биљане Србљановић, у режији Дина Мустафића.


Представа “Мали ми је овај гроб“ бави се сећањем на Први светски рат, са ужим фокусом на сарајевски атентат. Узвеши Гаврила Принципа за јунака драме, ауторка покушава да покаже различите облике и разлоге за револуцију, правећи историјски скок од периода пред Први светски рат, до данашњег тренутка, показујући на које начин су кроз историју жртвовани сви они коју се борили за напредак на нашим просторима.


„Мали ми је овај гроб“ имао је премијеру у марту 2014. године у Битеф театру. У представи играју Милан Марић,Светозар Цветковић, Ермин Браво, Марко Јанкетић и Амила Терзимехић.