МОНОДРАМА "На кафи код кнегиње Љубице", први музејски театар код нас, поново ће се изводити у аутентичном амбијенту Конака кнегиње Љубице 14. и 28. јуна, а после тога сваког месеца друге и четврте недеље у 14 часова.

У организацији Музеја града Београда и Туристичке организације Београда, кроз животну исповест кнегиње Љубице Обреновић, посетиоци Конака кнегиње Љубице су у прилици да буду дочекани у здању из 19. века и да се уз послужење кафом и ратлуком, на упечатљив и интерактиван начин, упознају с првом владарком обновљене Србије.

Крећући се кроз одаје старог Конака, посетиоци сазнају чињенице о најзначајнијим догађајима и личностима из времена кнеза Милоша Обреновића, о сложеном односу кнеза Милоша и кнегиње Љубице, о начину опремања домова, одевању и васпитавању деце...

Монодраму изводи Наташа Поповска, виши кустос Музеја града Београда и аутор представе. Извођење траје сат времена, а после тога посетиоци могу обићи цео Конак и погледати сталну изложбену поставку "Ентеријери београдских кућа 19. века".