Светозар Цветковић у новим филмовима у онлајн биоскопу Мој офф: Љубавни трилер и црна комедија

Р. Р.

понедељак, 25. 05. 2020. у 12:30

Светозар Цветковић у новим филмовима у онлајн биоскопу Мој офф: Љубавни трилер и црна комедија
Цветковић је остварио једну од најзначајнијих улога у каријери која му је донела и престижну Награду критике за најбољег глумца на 50. филмском фестивалу у Хјустону

ПОСЛЕ бројних остварења светских кинематографија,онлајн биоскоп МОЈ ОФФ отворио је вратавиртуелне "дворане" и за филмове домаћепродукцијеи копродукције. Од суботе, 23. маја, део овог репертоара биће и остварења You Go to My Head, у режији Димитрија де Клерка са Светозаром Цветковићем у главној улози,"Мноштво и мањина" Горана Марковића, као и бугарско-српски филм "Патроле" редитеља Стефана Командарева.

У вишеструко награђиваном романтичном трилеру белгијског редитеља и продуцента, Цветковић је остварио једну од најзначајнијих улога у каријери која му је донела и престижну Награду критике за најбољег глумца на 50. филмском фестивалу у Хјустону 2017. сврставши га у исти ред са оскаровцима Натали Портман, Џефом Бриџисом и Кејси Афлеком.

- Љубавна драма You Go to My Head је сигурно најнаграђиванији филм који сам снимио, имао је фасцинантно добре критике у светској, поготово америчкој штампи - каже Цветковић, који у играно-документарном филму Горана Марковића "Мноштво и мањина" из 2017. такође игра једну од главних улога.

- Ова прича отвара тему о могућности мењања идентитета код људи, и то на месту као што је Косово. Тамо смо били на турнеји са представом "Говорна мана", и на лицу места снимили оно што обичним људима није доступно - изјавио је Цветковић.