КОМПОЗИЦИЈЕ многобројним наградама овенчаног композитора, врсног редитеља и писца Арсенија Јовановића биће ускоро објављене на компакт-диску "Ла Парата", у издању пољске издавачке куће Bolt Records, у сарадњи са Експерименталним студиом Пољског радија, док ће кућа "Пентиментс", која се бави експерименталном музиком и уметношћу звука, објавити винил издање The Art of Speech. На диску ће се, уз насловну композицију "Ла Парата", рађену у коауторству са Илинком Чолић Јовановић, наћи и дела White City и Fear of the Birds, а издање ће бити пропраћено есејом чији је аутор Михал Либере.

Винил издање The Art of Speech садржи композицију која је пре две године била део Јовановићеве аудио-визуелне инсталације у бечком Музејском кварту, а посвећена је фасцинантном феномену развоја људског говора. Инсталација је заснована на снимцима гласа и говора ауторове ћерке Ане током одрастања, али и звуцима њеног дисања одмах по рођењу, дојења, првог плача и смеха, док је последњи снимак већ одрасле Ане настао у студијима ОРФ.


Јовановић је управо (17. маја) са композицијом Senza Titolo учествовао и у омаж програму Ерику Сатију (1866-1925) у Трсту, уприличеном поводом рођендана славног француског композитора, и уживо преношеним из Театра Мијела.


Свестрани уметник, познат и по дугогодишњој сарадњи са легендарним Теренсом Маликом, почетком марта поклонио се публици на 48. Фесту, где је премијерно приказан нови филм овог култног редитеља "Скривени живот", у коме се такође нашла и Јовановићева музика.


МЕЛОДИЈЕ ИЗ МАЛИКОВИХ ФИЛМОВА


НЕДАВНО је, у издању француске издавачке куће Les Legendes de Voix познати француски "акустички пејзажиста" Ерик ла Каса објавио диск са неколико Јовановићевих композиција. Америчке издавачке куће FOARM Projects и OAR Records објавиле су ЦД са четири Јовановићеве композиције, међу којима и оне коришћене у филмовима Теренса Малика.