ПРВИ икада забележен међународни концерт “#DistanTogether” у којем ће учествовати музичари из Србије, Кине, Турске и Италије, биће уприличен вечерас у 20.30 сати на јутјуб каналу Српског народног позоришта.


Публика ће из својих домова бити у прилици да прати заједничко музицирање Беневенто филхармоније из Италије, Самсун Девлет опере и балета из Турске, хора из Кине и иницијатора овог концерта - чланова оркестра и хора Српског народног позоришта.


У овом јединственом концерту учествоваће 60 уметника који ће наступити заједно и истовремено из својих домоваа реч је о У три оркестра и три хора под диригентском палицом италијанског диригента, Андрее Солинаса. Они ће извести Бетовенову Оду радости у част 250 година од рођења овог славног композитора.


-Нико од нас није раније имао овакво уметничко искуство. У овом тренутку тишине, поново откривамо вредност уметности, од књижевности до слике и музике: музеји се отварају дигитално, библиотекама је лакше приступити, позоришта постављају своје емисије на мрежи. Сада користимо технологију у нашу корист да достигнемо све оне који се осећају сами – каже Солинас.


По његовим речима,солидарност међу свим земљама света мора бити сила која нас покреће да поново откријемо лепоту дељења и то је главна порука вечерашњег концерта.