ВРЕМЕ у изолацији можете прекратити посетама домаћим и светски познатим музејима. Понуде за посету актуелним поставкама нуди Народни музеј у Београду, Теслин музеј, али и музеј Гугенхајм у Њујорку, Ермитаж у Санкт Петербургу, Национални музеј модерне и савремене уметности у Сеулу, музеј Орсеј у Паризу, Ван Гогов музеј у Амстердаму и многи други.


КОРАК 1
Након што укључите свој рачунар, лаптоп или таблет неопходно је да покренете претраживач преко којег посећујете интернет-странице (Google chrom, Мozilla...)


КОРАК 2
У претраживач упишите име музеја који хоћете да посетите. На пример, укуцајте Народни музеј у Београду и затим кликните на опцију о.к. или ентер. Претраживач ће вам понудити странице, а затим је неопходно да поново кликнете о.к. како бисте доспели до жељене адресе.


КОРАК 3
Када уђете на сајт музеја који желите да посетите, на почетним страницама мора бити истакнута опција "виртуелна тура кроз музеј". Неопходно је да кликнете на ову опцију и камера ће вас повести кроз музеј.


КОРАК 4
За шетњу кроз музеј неопходано је да пратите стрелице које вас доводе до експоната и кроз галеријски простор. У појединим музејима посете су осмишљене као видео на којем су већ снимљене музејске поставке, па је неопходно само да кликнете на опцију плеј (play).