ПОЖАРЕВАЦ – На данашњи дан, 2. априла 1900. године, рођен је чувени глумац Миливоје Живановић, дугогодишњи члан београдског ЈДП-а, родом из Пожаревца.


Глумачке свечаности које носе његово име, јубиларне, 25. по реду, требало је да се одрже од 4. до 9. априла, али су одложене због епидемије корона вируса. Према избору селектора фестивала, Миливоја Млађеновића, у програм су уврштене представе: „Сумрак Богова“ Београдског драмског позоришта, „Семпер идем“ Народног позоришта из Сомбора, „Лоренцачо“ Југословенског драмског позоришта, „Смедерево 1941“ Српског народног позоришта из Новог Сада и представа „Нечиста крв“ Народног позоришта из Београда. На завршној вечери, у част победника, требало је да наступи Атеље 212 са представом „Арт“.


За пратећи програм планирани су филмови у којима је Миливоје играо: „Циганка“, „Црвени цвет“, „Крвави пут“, „Осма врата“ и „Погон Б“, као и представе за децу: „Кирија“, „Стилске вежбе“, „Принцеза на зрну грашка“, „Куварске чаролије“ и „Миш маус, кућа хаус илити мачак у чизмама“. Нови термин одржавања Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“ одредиће се накнадно, током друге половине ове године.