ВИШЕ од 1.000 књига за библиотеку у привременој болници на Београдском сајму, поклонили су издавачи "Академска књига", "Архипелаг", "Клио", "Одисеја", "Еволута", "Федон", "Геопоетика", "Градац", "Хеликс", "Јасен", "Карпос", "Паидеиа", "Ренде", "Златно руно", "Штрик" и други чланови Удружења професионалних издавача Србије (УПИС).

Чланови удружења донираће своја издања и привременим болницама у другим градовима. УПИС ће, кажу, учинити све да допринесе унапређењу услова боравка пацијентима у привеременим болницама и подржи оне којима су подршка и охрабрење данас најпотребнији у Србији.

- Пандемија вируса корона погодила је читав свет - пише у саопштењу УПИС-а. - Са жаљењем пратимо вести о броју оболелих и о броју преминулих због ове пошасти. Истински смо уверени да једино велика одговрност сваког од нас може учинити да се сачува здравље што је могуће већег броја људи, да се већ оболели излече и да се пандемија савлада. Ако је пандемија превазишла све границе у уједнила људе у страху и забринутости, верујемо да солидарност и решење за настале проблеме морају бити заједнички. Књига нас не може одбранити, али може ублажити удар на хумане услове живота.