НАЈСТАРИЈИ наш прoфесионални театар, Српско народно позориште у Новом Саду, омогућава онлајн гледање представе "Вечити младожења",па је од данас доступан снимак представе "Вечити младожења" у адаптацији чувеног романа Јакова Игњатовића у режији Даријана Михајловића и у драматизацији Петра Грујичића.


Снимак ће бити постављен на сајту и Фејсбук страници СНП-а 48 сати штото значи да сви заинтересовани представу могу погледати од данас до петка, 27. марта у 14 часова.


По речима режисера Михајловића,ово је прича о људима који су емигрирали са овог простора, о генерацијама гастарбајтера који пате за далеким домом, трагају за сопственим идентитетом у новом окружењу. То и јесте тема ове грађанске трагедије. У основи, то је гастарбајтерска поема о фамилији Кирић која живи у Тексасу осамдесетих година - о првој генерацији која је стицала, другој која наслеђује али не наставља истим путем и на исти начин.


Улоге у овом комаду тумаче : Марко Савић као Шамика Кирић, вечити младожења, Милован Филиповић (Пера Кирић), Новак Билбија (Софра Кирић, богати трговац), Гордана Ђурђевић Димић (Сока Кирић, Софрина жена), Лена Богдановић (Катица Кирић), Душан Јакишић (Чамча), Мирослав Фабри(Полачек), Јована Стипић (Лујза Полачек), Александра Плескоњић Илић(Мисиз Полачек Крауз), Зоран Богданов(Јуџин Полачек), Лидија Стевановић (Соколовићка ) и други.


Сценографију је урадила Марија Калабић, костиме је креирала Ивана Васић, композитор је гост из Немачке Сир Хенрy, кореограф Иста Степанов, за сценске борбе је задужен Дејан Карлечик, а асистент редитеља је Никола Кончаревић.


Представа траје два сата.


Линк за гледање https://www.youtube.com/watch?time_continue=67&v=nv2TjL0oMLY&feature=emb_title