БЕОГРАДСКА филхармонија најављује разноврсни садржај који се може свакодневно пратити на друштвеним мрежама као и на њиховом сајту, а публику позива да петком увече, уместо на Коларцу, слуша концерте оркестра - од куће!

- Да ми је пре само пар месеци неко рекао да ће прва асоцијација на корону бити епидемија, а не музички знак за продужење паузе, ноте или макар пиво после концерта - не бих му веровао - каже директор БГФ Иван Тасовац. - Ова корона нас је раздвојила. О њој не могу рећи ништа изузев да ћемо је победити брже и са мање жртава ако будемо стриктно поштовали процедуре и беспоговорно слушали савете лекара. А они су јасно рекли - не излазите из својих домова. Али, замислите како би данас изгледала наша изолација да немамо интернет. Овако смо у могућности да вам, у мору квалитетних и доступних садржаја понудимо и оне због којих се музика слуша а Београдска филхармонија воли. То је наша мисија.

Тако ће понедељком најпре наступати "Филхармоничари у изолацији": музичари из оркестра који ће на својим блоговима делити искуства и савете како најбоље провести време које је пред нама. Уторком се филхармоничарима и публици обраћају гости оркестра, чувени диригенти и музичари чији су наступи били планирани, а спречени су да дођу због ситуације која је захватила цео свет. Среда је резервисана за аудио-доживљај и слушање концерата Београдске филхармоније из архиве. Четвртак је дан за присећање на некадашње успехе и најдраже моменте из прошлости, а чувени филхармонијски петак доноси омиљене наступе оркестра - онлајн...