Громогласним аплаузом, обожаваоци, колеге, пријатељи, опростили су се у петак од глумца Десимира Деска Станојевића на комеморацији која је одржана у Народном позоришту у Нишу где је као осамнаестогодишњак започео своју глумачку каријеру.

- Музику је волео и њоме се бавио читав живот, та љубав га је одвела из Ниша у Позориште на Теразијама, где је досањао свој уметнички сан бавећи се оним што је највише волео - мјузиклом. Био је Грк Зорба, Лаки Топаловић, Калча, Виолиниста на крову. У нашем позоришту први пут је постављен мјузикл захваљујући њему, "Виолиниста на крову" и "Цигани лете у небо". Планирали смо и "Грка Зорбу", али смо нажалост закаснили. Умро је тихо, да нас не потресе и не насекира, да га памтимо како пева и како се смеје - рекао је директор Народног позоришта Спасоје Ж. Миловановић.

Најискреније саучешће породици Десимира Станојевића упутили су телеграмима председник Србије Александар Вучић, Народна скупштина Републике Србије, Министарство културе и информисања, Министарство одбране, Позориште "Зоран Радмиловић", Народно позориште Синђелићев трг, Факултет уметности Београд, Покрет социјалиста и многи други.

- У "Виолиности на крову" певао је "Да сам богат човек". Деско, ти јеси богат човек био и остао, иза тебе је остала породица, твоје ћерке Нина и Сања, твоји унуци Јеврем, Наталија, Калина, Јанко, твоја супруга, твоја верна Нада, друга половина твоје душе, твој извршни животни продуцент - чуло се са сцене нишког театра.


ОТКАЗАНА КОМЕМОРАЦИЈА У БЕОГРАДУ

СХОДНО мерама које су донели надлежни органи Републике Србије о забрани јавних скупова у затвореним просторима, нажалост отказујемо комеморацију поводом смрти нашег колеге Десимира Станојевића планирану за понедељак 16. март. Опроштај од Десимира Станојевића биће истог дана у 15 часова на Новом гробљу у Београду, саопштило је његово матично Позориште на Теразијама.