Лозничанин Радомир Рајо Станимировић, истакнути спортски и друштвено-политилки посленик лознички, са групом коаутора, сталних и повремених сарадника, припремио је књигу "Век Лознице", која сведочи о овдашњем фудбалском клубу са Штире, који је основан давне 1919. године, која је, управо, угледала светлост дана, а промовисана је, поред осталог, у Спортском центру "Лагатор", где су заслужним сарадницима уручени њени примерци и захвалнице.


Станимировић је био аутор и монографије о лозничким "зеленим", чије је име део утицајне (су)луде, десведесетих, привремено било преименовано у "плаво", поводом 90 лета постојања.Ове две књиге, у истинском смислу, представљају целину стогодишње историје клуба, како је аутор, врсни фудбалски зналац и даровит посаца, и желео.У години када је клуб ушао у други век постојања у Лозници се очекује изградња стадиона по стандардима УЕФА.


Баш зато што из непознатих разлога није свечано велики јубилеј Лознице, миљеника града и краја, али и људи из дела Републике Српске, монографија је нешто што је, како каже бивши фудбалер Александар Ацо Лечић, "нешто што је дивно заокружило богату историју, указујући на заслуге свих оних од првог дана до данашњих дана".


- Мој отац, Јован Лечић био је и председник општине, који је бринуо о клубу, и председник клуба и играч, а брат Живан је био врхунски фудбалер, па је део историје нашег клуба и део историје наше породице и фамилије. -Слично су овековечени и многи други, нико није изостављен, Радомир Станимировић је уложио, заиста, велики напор, а његови сарадници и коаутори много мањи, али им свима, од срца, хвала.


Прочитајте још: СВЕТИОНИЦИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: У Лозници промовисана књига "Оне су промениле Србију"


За извештавање са утакмица Лознице и сарадњу на монографији председник клуба, Властимир Лукић, и Радомир Станимировић, аутор монографије дали су, поред осталих, захвалницу нашем листу, нашем дописнику из Лознице, Владимиру Митрићу и, постхумно, преминулом фоторепортеру "Новости", Браниславу Бацковићу.