Премијера представе Кретање: Један глумац за седам посетилаца

В. СТРУГАР

03. 03. 2020. у 10:52

Премијера представе Кретање: Један глумац за седам посетилаца

Фото БИТЕФ театар

Вечерас пред публиком премијерно извођење представе редитељке Јоване Томић под насловом "Кретање" у Битеф театру

ГРУПЕ од седам гледалаца кретаће се од сцене, преко гардеробе, шанка, фабрике, баште, до женског тоалета - пратећи премијерно представу "Кретање" Јоване Томић. Свакој од пет група (укупно 35 гледалаца) посветиће се један од глумаца и препустити је следећем... Како ће све то изгледати у затвореном простору Битеф театра публика ће видети вечерас, док ће гледаоци на гостовањима имати, вероватно, неки други простор и доживљај. Тако ће свако извођење бити другачије и јединствено.

Намера аутора је да посетиоци уроне у различите светове, од којих сваки нуди интимни монолог о усамљености. Представа је настала по тексту Димитрија Коканова и треба да публици пружи доживљај "ексклузивности и узбудљиве тактилности", захваљујући близини извођача, плесача и глумаца.

Занимљиво је да у представи има пет монолога, од којих су два "приписана" неживим бићима, јер се истражује нека стања и осећања попут патње, наде, самоће - у оба света. Још један од смишљених куриозитета је и начин на који је Битеф театар организовао сусрет с новинарима: "у кретању", водећи их кроз природне, уметничке, али и духовне знаменитости Левча и Шумадије.


Прочитајте и: Premijera filma (ne samo) o Andriću: Produkcije RTS treću godinu zaredom na Festu- Говорити јавно, говорити другима своје интроспективне садржаје јесте узнемиравање себе, а онда и других - сведочи Јована Томић о монолозима из којих се састоји представа. - То јесте давање простора емоцијама и интими.


ЕКИПА НА СЦЕНИ

У представи играју Александар Ђинђић, Ана Мандић, Јелена Илић, Милица Стефановић и Павле Менсур. Сценографију је урадила Јасмина Холбус, а костиме Селена Орб.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације