ФИЛМ Срдана Голубовића "Отац", који је отворио 48. Фест, добио је две награде на 70. Берлинском фестивалу - награду публике и награду Екуменског жирија.

"Отац" је пре неколико дана, у оквиру програма "Панорама", имао светску премијеру на Берлиналу. Публика је емотивно одреаговала на Срданову "дирљиву причу о неправди" и наградила га највећим бројем гласова у конкуренцији 36 филмова из целог света.

Признање Екуменског жирија за драму "Отац", у вредности од 2.500 евра, додељује се "редитељима који у својим филмовима промовишу највише духовне и људске вредности".

Голубовић је исту награду добио 2013. за филм "Кругови", који је приказан на 63. Берлиналу у селекцији "Форум", а у истом програму 2007. приказана је његова "Клопка".

Главни јунак филма "Отац" је човек коме су због сиромаштва одузели децу. Одбачен и понижен, креће на путовање, ходајући од свог села на југу Србије до престонице, с краја на крај земље.

Главног јунака, оца Николу, игра Горан Богдан, док су у осталим улогама Борис Исаковић, Нада Шаргин, Милица Јаневски, Вахид Џанковић, Јово Максић, Никола Ракочевић, Милан Марић...

Голубовићев "Отац" ће се од четвртка, 5. марта, наћи на редовном биоскопском репертоару.