ПОЖАРЕВАЦ – За победника пете такмичарске вечери на позоришној смотри „Миливојев штап и шешир“, проглашен је глумац Илија Ивановић, за тумачење улоге „Валдемара“ у представи «Хамелн“ Академског позоришта СКЦ Крагујевац. Уз Наташу Роквић из Костолца, Јану Мијаиловић из Крагујевца, Марију Дебељаковић-Стефановић из Јагодине и Зорана Живковића из Пожаревца, који су освојили реплику Миливојевог штапа, Ивановић је ушао у конкуренцију за главну награду – реплику шешира чувеног глумца.

Прочитајте и: Borba za „Milivojev štap i šešir“: Zoran Živković pobednik četvrte večeri

До краја фестивала биће приказана још једна представа - „Силвија“ „Милановачког позоришта“ из Горњег Милановца. На крају фестивала, после проглашења победника, у његову част одиграће се представа “Протуве пију чај“ Театра „Ресава“ из Деспотовца. Фестивал „Миливојев штап и шешир“ посвећен је некадашњем прваку београдског ЈДП-а, Миливоју Живановићу (1900-1976), рођеном у Пожаревцу.


У част свог чувеног суграђанина, Пожаревљани су поставили његову бисту у Сунчаном парку и покренули још један фестивал – Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“, које се одржавају током априла и окупљају професионална позоришта из Србије.